Τεράστιο είναι το σοκ, η θλίψη και οργή στην κοινή γνώμη από τον θάνατο του βρέφους μόλις 6 μηνών από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας στη Βέροια, ενώ τα αναπάντητα ερωτήματα πληθαίνουν.

Όπως δηλώνει στο thesstoday.gr, ο γείτονας που τράβηξε το μωρό από τα χέρια της μητροκτόνου, «το πήρα με το ζόρι, είχε μανία». Ο ίδιος πετάχτηκε έξω από το σπίτι όταν άκουσε τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια και φτάνοντας στο σπίτι, είδε την 37χρονη να χτυπάει το μωρό με λύσσα. «Πάγωσα. Μετά το τράβηξα, αλλά ήταν αργά» λέει.

Η 37χρονη μητέρα, η οποία συνελήφθη και κρατείται φέρεται ως υπεύθυνη για τη δολοφονία, ενώ οι πληροφορίες τη θέλουν να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά μεγάλωνε μόνη της τρία ανήλικα παιδιά, 6 και 7 ετών.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος γονιός σκοτώνει το παιδί του, για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια ότι έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ή ότι είχε νοσηλευτεί.

Τα δεδομένα για την ψυχική της υγεία, έως τώρα, είναι εξής: Έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη ήδη από το δεύτερο παιδί, τα ψυχολογικά της ήταν γνωστά και την παρακολουθούσε γιατρός, οι γονείς και η αδελφή της ζούσαν κοντά της, αλλά όχι μαζί της, κι εκείνη μεγάλωνε μόνη της με τρία ανήλικα χωρίς τον πατέρα τους με τον οποίο δεν είχε επαφές.

Ήταν αυτά που έτρεξαν στη θεία τους, καθώς το σπίτι της ήταν πολύ κοντά στο δικό τους, όταν είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τη μητέρα τους να χτυπάει αλύπητα και τελικά να στραγγαλίζει -σύμφωνα με πληροφορίες- το αδελφάκι τους. Στη συνέχεια έφτασαν εκεί και οι παππούδες που μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο, παρότι είχαν ήδη καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το βρέφος έφερε πολλαπλά τραύματα και παρότι καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείοου Βέροιας για την ανάνηψή του, δυστυχώς ήταν αργά.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η μητέρα στη Βέροια, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που είπε όταν ο παππούς και η γιαγιά της φώναζαν «τι έκανες;» ήταν «δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από ‘δώ».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της κοινότητας του Mακροχωρίου Ημαθίας, Βαλάντης Αθανασιάδης, που μίλησε στο MEGA για την τραγωδία, δήλωσε πως «ήταν μία ήσυχη και καλή οικογένεια. Η κοπέλα είχε τα δικά της προβλήματα. Δυστυχώς, έκανε αυτό που έκανε κι έγινε αυτό που έγινε. Απ’ όσο γνωρίζω, την παρακολουθούσε γιατρός την κοπέλα. Είχε επιλόχειο κατάθλιψη από το δεύτερο παιδί».

Εύλογα αναρωτιέται, λοιπόν, πού ήταν οι κοινωνικές υπηρεσίες την ώρα που μια μητέρα με επιλόχειο κατάθλιψη μεγαλώνει μόνη της τρία ανήλικα.

Και μάλιστα, όταν την είχε σημαδέψει ως έφηβη το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στα Τέμπη, όταν φίλοι και συμμαθητές της έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους σε εκείνη την εκδρομή που η ίδια δεν είχε πάει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό το τραύμα τάραξε την ψυχική της υγεία.

Το χρονικό

Η μητέρα φέρεται να χτύπησε το βρέφος με λύσσα μέσα στο διαμέρισμα, μπροστά στα μάτια των άλλων δύο ανήλικων παιδιών της.

Τα δύο παιδιά έφυγαν από το διαμέρισμα και πήγαν στο σπίτι της αδερφής της 37χρονης μητέρας, καλώντας σε βοήθεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σπίτι και οι παππούδες του μωρού.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο παππούς και η γιαγιά μόλις μπήκαν στο σπίτι και αντίκρυσαν το εγγόνι τους όρμηξαν πάνω στην κόρη τους πανικόβλητοι, φωνάζοντας «τι έκανες;», με την μητέρα να απαντά «δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από ‘δώ».

Το βρέφος απομακρύνθηκε από τα χέρια της 37χρονης με τη βοήθεια ενός γείτονα, αφού δεν το έδινε το παιδί σε κανέναν άλλο.

To Live News βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου συνέβη η τραγωδία και, σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Εύης Καλλίνη, το βρέφος φαίνεται να στραγγαλίστηκε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που είδαν το μωρό, υπήρχαν πάνω του αίματα, αλλά δεν ανήκαν στο ίδιο.