Μία νέα κακοκαιρία αναμέμεται να πλήξει τη χώρα από το Σάββατο το βράδυ με αποτέλεσμα το σκηνικό του καιρού που επικαρατούσε τις τελευταίες ημέρες να αλλάζει.

Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, θα επικρατήσουν έντονα φαινόμενα με πολλές βροχές και καταιγίδες. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν είναι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Δείτε την ανάρτησή του

«Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΒΔ της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε #επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι την Κυριακή ΝΔ 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα».

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα του Σαββάτου (6/1) με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στους νοτιάδες που θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Την Κυριακή, θα είναι έντονοι οι χρωματισμοί και θα έχουμε καιρό τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να πέσουν 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.