Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Βαλένθια για την 14η αγωνιστική της Euroleague αναφέρθηκε στον φόβο που είχε μήπως τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για κλείσιμο των γηπέδων στο ποδόσφαιρο ισχύσουν και στο μπάσκετ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του, βλέποντας όλους του τους παίκτες διαθέσιμους, να συμμετέχουν κανονικά στην προπόνηση, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει τη Βαλένθια, παρ’ όλο που είναι μία καλή ομάδα ειδικά αμυντικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν την αναμέτρηση με τη Βαλένθια:

Για τη Βαλένθια: «Είναι μια ομάδα που αμυντικά είναι η καλύτερη στην Euroleague. Μια ομάδα που επιλέγει πολλές άμυνες αλλά βασίζεται στην αθλητικότητα των ψηλών της. Εμείς έχουμε ένα πλάνο. Είναι σε καλή κατάσταση με καλό ρόστερ. Είναι δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε».

Για το γεγονός πως είδε όλη την ομάδα να προπονείται: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Νομίζω πως ήταν η πρώτη προπόνηση που ήμασταν όλοι μαζί. Δεν είναι βέβαια όλοι στο ίδιο επίπεδο φόρμας. Είναι κάποιοι που μπαίνουν τώρα, αλλά έχει βελτιωθεί η ποιότητα στις προπονήσεις και ο ανταγωνισμός. Νομίζω πως εάν διατηρηθεί αυτό, σύντομα θα μας δώσει και βελτίωση».

Για το πόσο δύσκολο είναι να εντάξεις διαρκώς νέους παίκτες, είτε που επιστρέφουν από τραυματισμό, είτε είναι μεταγραφές: «Είναι πολύ βασικό το να μην έχεις σταθερότητα. Είναι και η χημεία των 5άδων. Μετά το πρώτο ροτέισον το πόσες φορές έχουν βρεθεί μαζί οι παίκτες. Πέραν του πόσο καλά νιώθουν και τι αυτοπεποίθηση τους δίνει. Νομίζω πως είμαστε σε ένα πλάνο καλό. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και μένει να μείνουμε υγιείς, να καταλάβουμε όλοι και να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα και να δούμε το ταβάνι μας πού θα μας οδηγήσει στη φετινή Euroleague».

Για τα μέτρα της κυβέρνησης: «Είχα άγχος μην πάρει κι εμάς η μπάλα, που θεωρούμε πολύ σημαντικό να μην γίνει αυτό. με την έννοια ότι όλοι όσοι είστε παρόντες στα παιχνίδια στο ΣΕΦ ξέρετε πως είναι μια γιορτή, με πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Είναι πολύ θερμή για την ομάδα μας, αλλά σε πολύ καλά πλαίσια και θα θέλαμε να έχουμε επί ίσοις όροις ό,τι έχουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου οι ομάδες έχουν υποστήριξη».