Θέμα ωρών είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα, που προκάλεσε οργή και αποτροπιασμό στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας του πρωτοφανούς βασανισμού του, όπως έγινε αρχικά γνωστό, κάτι που –τελικά- φαίνεται να ανατρέπεται.

Με αφορμή τις πληροφορίες για ανατροπή της κακοποίησης από άνθρωπο και τα περί επίθεσης από αγέλη σκύλων στον Όλιβερ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, δήλωσε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται το πολύ μέχρι αύριο.

«Έχουν ήδη έχουν ανέβει (σ.σ. στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία θανάτου του συγκεκριμένου σκύλου»

«Εξετάζονται ενδελεχώς όλα τα στοιχεία και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία θανάτου του συγκεκριμένου σκύλου» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα θα κάνουν τις ανακοινώσεις.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας που βρέθηκε στον επίκεντρο λόγω καταγγελιών για προσπάθεια απόκρυψης του ενόχου του βασανισμού του Όλιβερ, ο κ. Κατσαφάδος είπε χαρακτηριστικά «νομίζω ότι θα καθαρίσει», προαναγγέλλοντας την διαφαινόμενη ανατροπή στην υπόθεση.

«Δεν φαίνεται να κινείται άνθρωπος γύρω του»

«Μέχρι στιγμής το υλικό που έχει η αστυνομία στα χέρια της δεν δείχνουν άνθρωπο να κινείται γύρω από τον Όλιβερ πριν και μετά την κακοποίησή του» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στο Mega για το χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα.

Όπως λέει, αναμένονται και κάποιες ακόμα εξετάσεις αυτή την εβδομάδα, που θα φωτίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον θάνατο του Όλιβερ.

Ερωτηθείσα για τη διχογνωμία μεταξύ των κτηνιάτρων, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι έχουν καταθέσει στις Αρχές τόσο η πρώτη ειδικός που εξέτασε τη σορό του χάσκι και διαπίστωσε βασανισμό όσο και οι άλλοι δύο που τον εξέτασαν σε δεύτερο χρόνο.