Πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις βρίσκονται οι Αρχές για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την προσαγωγή των 424 ατόμων όσο και από την κατάθεση του 18χρονου που ομολόγησε και συνελήφθη, η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών 4 με 5 άτομα.

Εντάλματα σύλληψεις

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες και εφόσον προσοποιηθούν οι κατηγορίες θα εκδοθούν και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα φέρεται να είναι και ένας 25χρονος γνωστός από το παρελθόν στις Αρχές για συμμετοχή σε οπαδικά επεισόδια. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να είχε τον ρόλο καθοδηγητή μεταξύ άλλων στα επεισόδια στου Ρέντη.

Καθοδηγητές

Ο 18χρονος που συνελήφθη περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι υπήρχαν άτομα που τους ενημέρωσαν για την παρουσία των αστυνομικών και τους προμήθευσαν με πολεμοφόδια.

Μάλιστα υποστήριξε ότι την ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε και χτύπησε τον αστυνομικό του την έδωσε ένα άτομο με κουκούλα full face περίπου 30 με 35 ετών. Ο ίδιος επίσης του έδειξε και πώς να την εκτοξεύσει.

Αυτό το άτομο φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και εξετάζεται και αυτός ως καθοδηγητής και οργανωτής των επεισοδίων.

Επίσης στα χέρια της η Αστυνομία έχει καταθέσεις που κατονομάζουν συγκεκριμένα άτομα και τον ρόλο που είχαν στα επεισόδια.

Μηνύματα και βίντεο

Επίσης από έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα προκύπτει ότι υπήρχε ετοιμασία για τα επεισόδια και την επίθεση κατά αστυνομικών αφού είχαν δοθεί οδηγίες με ανταλλαγή μνημάτων προκειμένου όσοι θα συμμετείχαν στα επεισόδια να φορούν μαύρα ρούχα, γάντια και κουκούλες.

Ένα άλλο στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. είναι βίντεο από την στιγμή της επίθεσης. Το υλικό αυτό είναι πολύ πιθανό να εντοπίστηκε σε κινητά των προσαχθέντων αφού από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι στην περιοχή των επεισοδίων δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν οδηγήσει τις έρευνες σε αυτή την μικρή ομάδα των 4-5 ατόμων για τα οποία αναμένονται εξελίξεις. Ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες θα οδηγήσουν και σε άλλα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στα επεισόδια.

Άλλωστε αυτές τις εξελίξεις ουσιαστικά προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Στη δήλωση που έκανε για τη σύλληψη του 18χρονου, ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι  «ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν».