Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο το 2021, στέλνει το δικό της μήνυμα για τον τερματισμό της έμφυλης βίας.

«Η Γαρυφαλλιά για εμένα ήταν ευλογία. Ουσιαστικά, τα παιδιά μας δεν τα χάσαμε, μας τα πήραν. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να αποφασίσει πόσα χρόνια θα ζήσει η κόρη μου. Η κόρη της Ελένης (η Ερατώ που δολοφονήθηκε στη Λέσβο), η κόρη της Κούλας (η Ελένη Τοπαλούδη που δολοφονήθηκε στη Ρόδο). Αυτός ο πόνος μας έχει ενώσει και μας έχει κάνει οικογένεια. Κατά ένα περίεργο τρόπο, όταν η μία δεν είναι καλά, οι υπόλοιπες την ψάχνουμε, δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, τι μας συνδέει» περιγράφει η κυρία Αλέκα Μάκου, μιλώντας στο MEGA.

«Έχω υποσχεθεί μέσα από την ψυχή μου στην Γαρυφαλλιά ότι θα είναι η τελευταία. Δεν θέλω να υπάρξει άλλο θύμα. Δεν θέλω να υπάρξει καμία άλλη μάνα στην θέση μου. Ήμασταν γεμάτες όνειρα για τις κόρες μας και ξαφνικά βρεθήκαμε χωρίς τις κόρες μας. Θέλουμε εμείς να γίνουμε τώρα η φωνή τους» συγκλονίζει.

«Προχωρούσε τη ζωή της με ένα χαμόγελο»

«Θυμάμαι όταν την κυοφορούσα και είχα λαχτάρα να την συναντήσω για πρώτη φορά, γεννήθηκε την κράτησα στην αγκαλιά μου. Με ένα χαμόγελο γεννήθηκε αυτό το παιδί. Έτσι προχωρούσε η ζωή της, με ένα χαμόγελο» θυμάται η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

«Πέρασε στην Φαρμακευτική, την τελείωσε αμέσως σε 5 χρόνια, έκανε το μεταπτυχιακό της, άλλα δύο χρόνια. Μάλιστα, πήρε το μεταπτυχιακό της με άριστα και κλήθηκα να πάρω ένα χαρτί χωρίς αντίκρισμα. Ήταν πολύ άτυχη μέσα σε όλο το φως που κουβαλούσε. Κάπου εκεί τελειώνει αυτό, έτσι βίαια. Καλούμαι τώρα εγώ να δώσω σε εσάς κάτι που άφησε εκείνη» αναφέρει.

«Δεν υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης για εμάς. Δικαίωση θα ήταν να γυρίσει πίσω το παιδί μου» καταλήγει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.