«Είναι σε μια πολύ έντονη κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις για να το καταλάβεις αυτό» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.

Έχουμε πάρει όλοι ενιαία εντολή να εκπροσωπήσουμε στη Βουλή ένα αριστερό προοδευτικό κόμμα, και αυτό πρέπει να κάνουμε, πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εφόσον υπάρχει η υποχρέωση ενός προοδευτικού σχεδίου και βλέπω ότι υπάρχει κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα βάζουν ζήτημα πολιτικών και ήθους, να  δουλέψουμε πάνω σε αυτά», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και κάλεσε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι παρούσα αυτή την εβδομάδα στη Βουλή για να δώσει μάχες, καθώς αυτή είναι η εντολή από την κοινωνία.

Υπογράμμισε ότι και ο πρόεδρος έχει ευθύνη για την ενότητα, το κλίμα και την συλλογικότητα στο κόμμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει ενότητα και ψυχραιμία.

Κάλεσμα ενότητας από τον Σωκράτη Φάμελλο

«Οι σύντροφοι που έφυγαν ήδη θεωρώ ότι βιάστηκαν»

«Είμαστε υποχρεωμένοι με ψυχραιμία και συνεκτικότητα να λύσουμε το πρόβλημα και όχι να τραβάμε το σκοινί, όλοι έχουμε ευθύνες, κυρίως ευθύνη να διατηρήσουμε την ενότητα. Η ευθύνη της ενότητας είναι σε όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημείωσε ότι η ένταση έχει ξεκινήσει γιατί έχει αμφισβητηθεί με προσωπικούς και πολλές φορές χυδαίους όρους η εκλογή του προέδρου και κάλεσε όλους «να βάλουμε στην άκρη τις τοξικές επιθέσεις».

«Από σήμερα δουλεύουμε όλοι μαζί για να βάλουμε άμυνα στις πολιτικές Μητσοτάκη» είπε, τονίζοντας ότι «και οι σύντροφοι που έφυγαν ήδη θεωρώ ότι βιάστηκαν, καθώς η συζήτηση για τα πολιτικά επίδικα δεν έχει γίνει ακόμη». Ανέφερε επίσης ότι η πρόταση Τσακαλώτου μπορεί να γινόταν δεκτή.

Για την ανάρτηση Πολάκη είπε ότι  δοθήκαν ήδη εξηγήσεις και κάλεσε να υποχωρήσουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί είτε ακραίοι είτε με προσωπικά στοιχεία.

«Το μήνυμα το στέλνω σε όλες τις πλευρές», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.