Εκδικάζεται σήμερα η έφεση του καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση και το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η οικογένεια του άτυχου κτηνοτρόφου ζητά να μη σπάσουν τα ισόβια του δολοφόνου, ο οποίος για χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος παριστάνοντας πως δεν ξέρει τίποτα για την τύχη του άτυχου κτηνοτρόφου, ενώ τον είχε σκοτώσει και τον είχε θάψει μαζί με το αυτοκίνητό σε χώρο της επιχείρησής του.

«Ο αδερφός μου ο Νίκος ξεψυχούσε και ρωτούσε “τι έγινε με τον δολοφόνο του Δημήτρη;” Αυτό που περιμένουμε από τη δικαιοσύνη είναι να μη βγει ποτέ αυτός ο άνθρωπος από τη φυλακή», δηλώνει στο ThessToday η αδερφή του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού.

Όπως εξηγούν οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας μπορεί πρωτόδικα να υπήρξε δικαίωση, οι έρευνες ωστόσο δε θα σταματήσουν μέχρι η υπόθεση να διαλευκανθεί πλήρως και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο καταδικασθείς σε ισόβια, να είχε συνεργούς.

Η αδερφή, η ανιψιά και ο ανιψιός του Δημήτρη Γραικού, λίγες ώρες πριν ζήσουν ξανά μέσα στην αίθουσα του Εφετείου τον Γολγοθά που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην αλήθεια, περιγράφουν πως αν και πέρασαν επτά χρόνια από τότε που έχασαν τον άνθρωπό τους ο πόνος και η οργή δεν μαλάκωσαν μέσα τους.

Αθηνά Γραικού: «Ένα ένα τα αδέρφια μου χάθηκαν με αυτό τον καημό»

«Μέσα σε δύο χρόνια έχασα τρία αδέρφια. Ο αδερφός μου ο Νίκος έλεγε ας βρω τον δολοφόνο του Δημήτρη κι ας πεθάνω. Αυτό έγινε. Ήρθα στην πατρίδα μου από το εξωτερικό για να αγκαλιάσω τα αδέρφια μου και από έξι μείναμε δύο. Πονάω για όλους και ιδίως για τα παιδιά που άφησε ο αδερφός μου ορφανά. Αυτός που του στέρησε τη ζωή είναι ένας ψυχρός δολοφόνος. Οργίζομαι όταν μαθαίνω πώς λαμβάνει συνεχώς άδειες και κυκλοφορεί έξω ελεύθερος. Ποτέ δεν πιστέψαμε τα ψέματα που έλεγαν ότι έφυγε στο εξωτερικό. Δεν ντρεπόταν ο δολοφόνος να βγαίνει στα κανάλια και να αραδιάζει πράγματα από τη φαντασία του» αναφέρει στην κάμερα του ThessToday η Αθηνά Γραικού, αδερφή του δολοφονηθέντα.

«Στο Εφετείο θα είμαι μόνη χωρίς κανένα από τα αδέρφια μου στο πλευρό μου. Όσο περνούν τα χρόνια ο πόνος μεγαλώνει. Ο αδερφός μου ο Νίκος ξεψυχούσε και ρωτούσε «τι έγινε με τον δολοφόνο;»» καταλήγει με δάκρυα στα μάτια.

Χριστίνα Γραικού: «Μιλάμε για έναν στυγερό δολοφόνο»

Η ανιψιά του Δημήτρη Γραικού, Χριστίνα θυμάται τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της που έφυγε πριν 40 μέρες ζητώντας μόνον ένα πράγμα. Δικαίωση για τον νεκρό αδερφό του. «Πριν πέσει σε λήθαργο ο πατέρας μου, μας ρωτούσε με αγωνία αν υπήρχαν εξελίξεις για τον δολοφόνο. Η επιθυμία του ήταν να μη σπάσουν ποτέ τα ισόβια. Αυτό που περιμένουμε κι εμείς από το δικαστήριο. Αισθάνομαι θυμό που θα βρεθεί ενώπιον μας αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε».

«Σκόπιμα μας έλεγε ψέματα για να μην τον υποψιαστούμε. Ακόμη και όταν βρέθηκαν οι ρόδες του αυτοκινήτου, είχε πει πως ο θείος μου του το είχε ζητήσει να το κρύψει γιατί είχε φύγει στο εξωτερικό. Έκρυβε ένα πτώμα κι ένα αυτοκίνητο για χρόνια. Πάνω από το μέρος που έθαψε τον θείο μου ζούσε και δούλευε καθημερινά. Αυτό δείχνει πως μιλάμε για έναν στυγερό δολοφόνο» λέει χαρακτηριστικά.

Γιώργος Γραικός: «Είναι δύσκολο που θα βρεθούμε πάλι μπροστά σε αυτό το κτήνος»

Για ένα ατελείωτο Γολγοθά μίλησε ο ανιψιός του Δημήτρη Γραικού, Γιώργος ο οποίος ήταν χρόνια στο πλευρό του στις επιχειρήσεις. Όπως εξηγεί η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη τόσο για τον θάνατο του θείου του όσο όμως και για τον αγώνα που έδωσε ο πατέρας του για να λάμψει η αλήθεια. «Εδώ και επτά χρόνια αυτός ο Γολγοθάς μας έχει βασανίσει. Μια δολοφονία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει για να ηρεμήσει η ψυχή του πατέρα και του θείου μου. Θέλουμε ισόβια και στο Εφετείο. Δεν αξίζει κάτι λιγότερο αυτός ο δολοφόνος. Είναι δύσκολο που θα βρεθούμε πάλι μπροστά σε αυτό το κτήνος. Είναι ψυχοφθόρο. Ο πατέρας μου λίγο πριν πεθάνει μου ζήτησε να φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους για να δικαιωθεί η ψυχή του αδερφού του».

Δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς: «Εικάζουμε πως είχε και συνεργό ή ακόμη και συνεργούς»

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς ήταν από τα πρώτα άτομα που βάλθηκαν να ξεσκεπάσουν τον αδίστακτο δολοφόνο του Γραικού. Πολύωρες έρευνες με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, αυτοψίες και υπομονή.

Η δικαίωση άργησε αλλά ήρθε. «Αυτό που σοκάρει σε αυτή τη δολοφονία είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Η μελέτη που προηγήθηκε. Ο καταδικασθείς με ειδικό μηχάνημα έσκαψε μια τάφρο για να κρύψει το όχημα και παρά πέρα να πετάξει το πτώμα. Σοκάρει όμως το ότι πάνω από το σημείο που έθαψε το πτώμα, ζούσε και εργαζόταν» σχολιάζει για την υπόθεση ο κ. Διαλυνάς και συνεχίζει: «περίπου δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, ο ίδιος άνθρωπος σε κρεοπωλείο που άνοιξε στα Φλογητά, χτύπησε έναν καρδιοπαθή που πάρκαρε κοντά στο κατάστημά του. Έριξε κάτω το θύμα και το χτυπούσε με γροθιές. Το θύμα μάλιστα του φώναζε πως είχε εγχειριστεί στην καρδιά. Αυτός όμως συνέχιζε».

«Ακόμη και σήμερα κάποια ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά για την υπόθεση. Ο καταδικασθείς εικάζουμε πως είχε και συνεργό ή ακόμη και συνεργούς. Είχαμε στοιχεία πως κάποιοι από τους εργάτες που είχε τότε ο καταδικασθείς, μετά την εξαφάνιση του Γραικού, εξαφανίστηκαν και αυτοί. Κατορθώσαμε να τους εντοπίσουμε στην Θράκη. Έχουμε το σχέδιο να συνεχιστούν οι έρευνες», προσθέτει ο δικηγόρος.