Στο πλευρό των κατοίκων των Εξαρχείων που αντιδρούν στο κόψιμο των δέντρων για το μετρό της περιοχής, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/11) ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να μιλήσει με τον εργολάβο, που είναι υπεύθυνος για τις εργασίες στην πλατεία αλλά και να του επιδείξουν τις άδειες, ωστόσο δεν πήρε καμία απάντηση.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), βρίσκεται ήδη στο ΑΤ της περιοχής, προκειμένου να καταθέσει μήνυση για να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κοπής δένδρων.

«Βρεθήκαμε το πρωί στην πλατεία Εξαρχείων. Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες κοπής δένδρων. Ζητήσαμε τις άδειες και δεν πήραμε καμία απάντηση. Είμαστε ήδη στο ΑΤ Εξαρχείων για να καταθέσουμε μήνυση. Στην Αθήνα δεν περισσεύει ούτε ένα δένδρο», γράφει συγκεκριμένα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ανάρτησή του

Θέση πήρε και ο Χάρης Δούκας

Την αντίθεσή των με το κόψιμο των δέντρων εκφράζει και ο Χάρης Δούκας. Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, με δήλωσή του, ζητά να «γίνει διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή» και καλεί την ανάδοχη εταιρεία για την ανάπτυξη του σταθμού Μετρό στα Εξάρχεια να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

«Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή», τονίζει ο κ. Δούκας.

Αναλυτικά, η δήλωσή του

«Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Ένταση και χημικά στην πλατεία Εξαρχείων

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (6/11) επικράτησε ένταση στην πλατεία Εξαρχείων, την ώρα που μηχανήματα του υπουργείο Υποδομών βρίσκονται στο σημείο και κόβουν δέντρα, με αφορμή την εκ νέου έναρξη των έργων για το Μετρό της περιοχής.

Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις κοπές δένδρων στα Εξάρχεια

Οι κοπές δένδρων προκάλεσαν την οργή και την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκαν. Προς στιγμή επικράτησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, στην πλατεία υπάρχουν περίπου 70 δέντρα πολλά εκ των οποίων βρίσκονται χρόνια στην περιοχή.