Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους οργανώσεων καταναλωτών.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Δυστυχώς, η κυβέρνηση για πάρα πολλούς μήνες έχει κάνει ελάχιστους ελέγχους στην αγορά κι έχει επιβάλλει πολύ λίγα πρόστιμα. Ό,τι έχει γίνει, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα», ανέφερε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και, συγχρόνως, με τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στην αγορά, «ώστε να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη» όπως είπε.

Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συνάντησης

«Η σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μάς δείχνει πολλά»

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κινείται προς αυτήν τη κατεύθυνση. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αποκαλυπτικά», συμπλήρωσε και επικαλέστηκε αύξηση -στο δωδεκάμηνο- της τάξης του 13%, στα φρούτα περίπου 16%, στα λαχανικά 25% και περίπου 30% στο ελαιόλαδο.

«Αν συγκρίνουμε τις αυξήσεις στις τιμές στα ίδια προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βλέπουμε ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης επέτρεψαν σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπήσουν μέσω του πληθωρισμού των υπερκερδών εις βάρος του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άκουσε από τους εκπροσώπους των οργανώσεων καταναλωτών τις προτάσεις και τις θέσεις τους ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό τους καθώς , όπως είπε «πρέπει πολλά πράγματα να αλλάξουν στο μίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης, αν θέλουμε να υπάρχει και κοινωνική δικαιοσύνη αλλά κι ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η ΕΚΠΟΙΖΩ και το ΙΝΚΑ και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης Γιώργος Νικητιάδης, ο εκπρόσωπος τύπου Θανάσης Γλαβίνας και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Κουτσούκος.