Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ηλικιωμένου, συνελήφθη ένας 38χρονος άνδρας στο Λασίθι, με τον οποίο μάλιστα φέρεται να έχει κτηματικές διαφορές. Ο 78χρονος είχε καταγγείλει πως την προηγούμενη μέρα, συναντήθηκε με τον 38χρονο, έξω από την αγροτική κατοικία που διατηρεί στην περιοχή της Κριτσάς, του δήμου Αγίου Νικολάου, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ηλικιωμένου, ο 38χρονος πυροβόλησε εναντίον του με σκοπό να του κάνει κακό, όμως δεν τον πέτυχε. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 38χρονο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ στο σπίτι του και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του βρήκαν ένα περίστροφο και δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου.

Συνελήφθη ο ύποπτος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Τι ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι αρχές

«Συνελήφθη, χθες (30.10.2023) το μεσημέρι, ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, που διαπράχθηκε σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου σε βάρος έτερου ημεδαπού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία παθόντα, κατόπιν φραστικού επεισοδίου ο δράστης με τη χρήση πιστολιού τον πυροβόλησε χωρίς να τον τραυματίσει και στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου συνελήφθη ο ημεδαπός δράστης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και αποθηκευτικό χώρο που κατέχει και χρησιμοποιεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο και δύο κυνηγετικά όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.»