Τριετής «καμπάνα» θα είναι η τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA στον Λουίς Ρουμπιάλες, για το φιλί στο στόμα στην Τζένι Ερμόσο.

Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, είχε προκαλέσει σάλο με την κίνησή του να φιλήσει στο στόμα την παίκτρια της Εθνικής Ισπανίας, μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Θυμίζουμε πως, ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε και από τη θέση του αντιπροέδρου της UEFA, την οποία κατείχε, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες από την εισαγγελία της Ισπανίας, με μία από αυτές να είναι της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA κοινοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα στον Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος, δυνάμει των διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, έχει προθεσμία δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση.

«Η FIFA επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της για το σεβασμό και την προστασία της ακεραιότητας όλων των ανθρώπων και τη διασφάλιση της τήρησης των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση παραμένει «υπόκειται σε ενδεχόμενη έφεση».

Το άρθρο 13 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA σχετίζεται με προσβλητική συμπεριφορά και παραβιάσεις των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι.