Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης έπεσε μία 16χρονη κοπέλα χθες το απόγευμα της Κυριακής (23/10) μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού.

Ξαφνικά ένας άγνωστος, ως προς την κοπέλα, 20χρονος -με καταγωγή από το Αφγανιστάν- την έπιασε και άρχισε να την αγκαλιάζει χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η κοπέλα αν και ενοχλήθηκε, δεν μπορούσε να αντιδράσει. Έτσι, κατέβηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ του Ν. Ηρακλείου καταφέρνοντας να του ξεφύγει, αλλά η περιπέτεια δεν τελείωσε εκεί.

Μπήκε σε κατάστημα και ζήτησε βοήθεια

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ανήλικη αν και βρήκε καταφύγιο σε ένα διπλανό κατάστημα ζητώντας, βοήθεια από τη ιδιοκτήτρια, διαπίστωσε πως ο 20χρονος δράστης την είχε ακολουθήσει φτάνοντας επίσης στο μαγαζί.

Η ιδιοκτήτρια τον έβγαλε έξω, αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε και με περίσσιο θράσος έκατσε σε ένα παγκάκι και την περίμενε έξω από το κατάστημα.

Μαζί με αστυνομικούς έφτασε στο σημείο η μητέρα της ανήλικης

Το ανήλικο κορίτσι έχοντας τρομοκρατηθεί από την επιμονή του δράστη, που δεν την άφηνε να ξεφύγει από το οπτικό του πεδίο, κάλεσε στο τηλέφωνο την μητέρα της και σύντομα εκείνη έφτασε στο σημείο μαζί με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ακινητοποίηση και σύλληψη του δράστη ο οποίος αντθιμετωπίζει κατηγορίες για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 16χρονης.