Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με την στρατιωτική παρέλαση.

Μαχητικά αεροσκάφη «έσκισαν» τον ουρανό της πόλης το μεσημέρι της Δευτέρας (23/10), στο πλαίσιο των τελευταίων δοκιμαστικών τους πτήσεων πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πλάνα από τις εντυπωσιακές πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό της Θεσσαλονίκης εξασφάλισαν σε βίντεο και μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε βίντεο με τις εντυπωσιακές διελεύσεις των μαχητικών:

Απογειώθηκαν από Τανάγρα, Ανδραβίδα και Ελευσίνα

Πιο συγκεκριμένα, πρόβα τζενεράλε πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι δύο γαλλικά Rafale, δύο F-16, ένα Mirage 2000-5, ένα F-14, καθώς κι ένα Embraer της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία απογειώθηκαν από τις πτέρυγες μάχης στην Τανάγρα, την Ανδραβίδα και την Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Embraer πέταξε για πρώτη φορά πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης και, μάλιστα, σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, στις πρόβες συμμετείχαν και 8 ελικόπτερα από τα υπόλοιπα όπλα και σώματα, διαφόρων τύπων, καθώς κι ένα Canadair.

Πρόβα τζενεράλε για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Στα βίντεο που ακολουθούν γίνεται αντιληπτή η ένταση του εκκωφαντικού ήχου των μαχητικών αεροσκαφών, με πτήσεις που «κόβουν την ανάσα».

Οι πρόβες ξεκίνησαν στις 13:30 το μεσημέρι στο πλαίσιο προετοιμασιών για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.