Στο στόχαστρο «ακραίων στοιχείων» έχει μπει το στρατόπεδο «Νταλίπη», στην Καλαμαριά, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η εκπομπή Live News.

Στο στρατόπεδο στεγάζεται η σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σε ειδικό χώρο σταθμεύουν οι κλούβες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, φιλοξενούνται αξιωματικοί του ΝΑΤΟ από την Παρασκευή.

Απόρρητο έγγραφο με θέμα: «Μέτρα προστασίας εγκατάστασης»

Το απόρρητο έγγραφο, που επικαλείται το Live News, φέρει ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2023, την υπογραφή του γενικού αστυνομικού διευθυντή, υποστρατήγου Χρήστου Μπουλούμπαση και έχει ως θέμα: «Μέτρα προστασίας εγκατάστασης».

Το έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει πως αστυνομικοί όλο το 24ωρο και ειδικότερα το διάστημα 22:00 έως 06:00, θα περιπολούν και θα επικεντρώνονται στα άτομα που κινούνται στη γύρω περιοχή, που ενδεχομένως να είναι ύποπτα. Παράλληλα, έχει εκπονηθεί επιχειρησιακή εφαρμογή αντιμετώπισης κινδύνου. Οι αστυνομικοί «να ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειας τους στο Κέντρο Επιχειρήσεων, για την ενεργοποίηση μηχανισμού αντίδρασης και διαχείρισης θεμάτων αρμοδιότητάς του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Έχει εκπονηθεί από την ΕΛΑΣ επιχειρησιακή εφαρμογή αντιμετώπισης κινδύνου

Αυξημένη επαγρύπνηση στις αστυνομικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει περιέλθει και η Ελλάδα εξαιτίας του πολέμου Ισραήλ και Χαμάς.

Δείτε βίντεο: