Τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ πρότεινε για αρχιδιαιτητή ο πρόεδρος ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ενώ ο Παναθηναϊκός ζήτησε να ζητηθούν και βιογραφικά από την UEFA.

Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ βρίσκονται σε διαδικασίες για νέο αρχιδιαιτητή μετά τα όσα έγιναν με το μη ορισμό ξένου διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, με τον Στιβ Μπένετ να υποβάλει την παραίτηση του στις 23/9, λόγω της παρέμβασης του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος στη συνέχεια έκανε δεκτό το αίτημά του.

Από εκεί και πέρα, ο Μάνταλος ανέλαβε προσωρινά χρέη αρχιδιαιτητή, αλλά είναι γεγονός ότι η ΕΠΟ ψάχνει για τον άνθρωπο που θα αναλάβει την ΚΕΔ. Ο άνθρωπος που έχει προτείνει ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο Σουηδός, Πίτερ Φρόιντφελντ. Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό από τα γραφεία στο Πάρκο Γουδί, ο Παναθηναϊκός ζήτησε να ζητηθούν βιογραφικά από την UEFA.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φρόιντφελντ ήταν ανθυποψήφιος του Κλάτενμπεργκ το 2020 για να αναλάβει τα ηνία της ΚΕΔ. Από τις κορυφαίες στιγμές του 59χρονου σήμερα Σουηδού, όταν σφύριξε τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2008.