Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Κώστα Ζαχαριάδη στα γραφεία του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» του Χάρη Δούκα. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Δούκα στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αθήνα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι το στοίχημα είναι να αλλάξει η διοίκηση στην Αθήνα. Κάλεσε όσους έμειναν εκτός, να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και χαρακτήρισε «απαράδεκτο πολιτικά» το λευκό ή άκυρο στον β’ γύρο των εκλογών.

Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας κάλεσε σε «ανατροπή για την Αθήνα». Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους τους οποίους κάλεσε να προσέλθουν και να ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή.

Οι τρεις πυλώνες

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε τρία ζητήματα που αφορούν:

  • Το πράσινο και τα ενεργειακά της πόλης της Αθήνας,
  • Τη βραχυχρόνια μίσθωση,
  • Αλλά και τη μη μετεγκατάσταση του διοικητικού κέντρου του δήμου στην ΠΥΡΚΑΛ.

Συνάντηση Κώστα Ζαχαριάδη με τον Χάρη Δούκα για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τι ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης

Μετά τη συνάντηση με τον Χάρη Δούκα, ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε: «Είχαμε μία εκτενή και αναλυτική συνάντηση με το φίλο Χάρη Δούκα. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηττηθεί η σημερινή αποτυχημένη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη και η Αθήνα να γυρίσει σελίδα. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα η τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας. Είχαμε εκτεταμένη συζήτηση σε τρεις βασικούς πυλώνες: τα ενεργειακά, την προστασία της κατοικίας και την ανάσχεση του real estate.

Ακόμη, για να γίνει πολιτική ανατροπή δεν αρκεί να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να ξυπνήσουμε τον κόσμο που απείχε, καθώς η κινητοποίηση όσων απείχαν μπορεί εν τέλει να φέρει την ανατροπή.  Είναι ανάγκη να ηττηθεί ο κ. Μπακογιάννης». Ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε ότι είναι «πολιτικά απαράδεκτο οι υπόλοιπες παρατάξεις να νίπτουν τας χείρας τους και να προτρέπουν τους πολίτες να ψηφίσουν, είτε λευκό, είτε άκυρο και να μην δώσουν ψήφο στην παράταξη που επιθυμούν».

Δείτε το βίντεο