Oι αγωνοδίκες στο GP του Κατάρ επέβαλαν στον Λιούις Χάμιλτον πρόστιμο 50.000 δολάρια για το λάθος του να διασχίσει  κάθετα την πίστα του Κατάρ -ενώ εξελισσόταν ο αγώνας,  μετά την εγκατάλειψή του στην αμμοπαγίδα της πρώτης στροφής και την σύγκρουση με τον Ράσελ που προηγήθηκε . Οι αγωνοδίκες τόνισαν ότι η διάσχιση της πίστας εν ώρα αγώνα μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί»

Στην ακροαματική διαδικασία ήταν ιδιαίτερα απολογητικός, και συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ επικίνδυνη για εκείνον, όπως και για τους οδηγούς που πλησίαζαν. .

Αλλά αυτό ήταν το πρώτο του λάθος αφού σε ένα νέο  tweet o Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι η σύγκρουσή του με τον Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή του GP του Κατάρ ήταν αποτέλεσμα δικού του σφάλματος, και ζήτησε συγγνώμη από τον νεαρό ομόλογό του στη Mercedes.

Γράφοντας στο Twitter, ο Χάμιλτον ανέφερε: «Είδα το ριπλέι και ήταν 100% δικό μου λάθος, και παίρνω την πλήρη ευθύνη. Ζητώ συγγνώμη από την ομάδα μου και από τον Τζορτζ».