Τρομάζουν οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή της Εύβοιας, η οποία για δεύτερη ημέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Elias που επελαύνει στη χώρα από τη Δευτέρα (25/9).

Ειδικότερα ο δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ολόκληρα σπίτια τα παρέσυραν τα ορμητικά νερά με τους κατοίκους, ανήμποροι, να βλέπουν την καταστροφή.

Εικόνα από τη λίμνη Ευβοίας

Στο βίντεο από την Κρύα Βρύση ένα σπίτι οδηγείται στη θάλασσα από τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν.

Όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Στάμου στο evima.gr το σπίτι δεν κατοικείται, είναι εξοχικό και σε κλάσματα δευτερολέπτου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το νερό άρχισε να «τρώει» σταδιακά το ανάχωμα που υπήρχε δίπλα στο ποτάμι. Όταν αυτό υποχώρησε πλήρως, το νερό με μεγάλη ορμή παρέσυρε όλο το σπίτι με την κοίτη του ποταμού να ανοίγει ακόμα περισσότερο.

Πτώση ελικοπτέρου

Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση μετά την πτώση ελικοπτέρου στη θάλασσα στη Βόρεια Εύβοια, το πρωί της Πέμπτης (28/9).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ελικόπτερο κατέπεσε στο Αχλάδι Εύβοιας με επιβαίνοντες 2 άτομα. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ιδιωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου . Απογειώθηκε στις 10:13´ το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma.

Μιλώντας στο in.gr ο πρόεδρος του Αχλαδίου, Αλέξανδρος Ευσταθίου, ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου είναι σε εξέλιξη, ωστόσο το έργο των αρχών δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias.

«Το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα και προσπαθούμε να το εντοπίσουμε. Βοηθούν και επαγγελματίες ψαράδες. Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των επιβαινόντων. Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί βρέχει ασταμάτητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου.