Την Αττική «χτύπησε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/9) η κακοκαιρία Elias, με ισχυρή βροχόπτωση και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Η καταιγίδα δημιούργησε προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, ενώ χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων σε Μαρκόπουλο και Μαρούσι.

Οι δρόμοι του λεκανοπεδίου μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας δύσκολη την κίνηση των οχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα λίγο μετά τις 10:00, έκλεισε προσωρινά και για λόγους ασφαλείας η λεωφόρος Αναβύσσου στο ύψος της ταβέρνας Διαμαντή λόγω υπερχείλισης του ρέματος, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ήδη από τις 2:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί κάποιες μεμονωμένες κλήσεις, 20 μέχρι στιγμής, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως σε περιοχές στα βόρεια και στα δυτικά της Αττικής.

Στο «κόκκινο» η κίνηση

Την ίδια ώρα, μποτιλιαρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι, με τις καθυστερήσεις να είναι σημαντικές και την ταλαιπωρία μεγάλη για τους οδηγούς.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στον Κηφισό, όπου τα οχήματα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και στην άνοδο και στην κάθοδο. Στην κάθοδο από Μεταμόρφωση μέχρι σχεδόν την Παραλιακή και στην άνοδο από την Πειραιώς σχεδόν μέχρι το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού.

Δείτε live την κίνηση εδώ

Επίσης, αυξημένη είναι η κίνηση και στην κάθοδο της Μεσογείων και της Κηφισιάς, στον Καρέα προς Κατεχάκη, στη λεωφόρο Αθηνών από Χαϊδάρι προς Ασπρόπυργο αλλά και στην παραλιακή προς Πειραιά μετά τη συμβολή με τον Κηφισό.

Ακινητοποιημένα είναι τα αυτοκίνητα και στην Βάρης – Κορωπίου προς το αεροδρόμιο, στην Ποσειδώνος από την Αλίμου και μέχρι τον Φλοίσβο, στην Αμαλίας, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Στην Αττική Οδό, καθυστερήσεις υπάρχουν στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο ενώ λόγω τεχνικού προβλήματος στο δίκτυο του ΟΣΕ, οι επιβάτες του Μετρό προς Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού.