Για παράταση της κακοκαιρίας Elias κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Υπενθυμίζεται πως οι μέχρι τώρα προβλέψεις έδειχναν πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσίαζαν εξασθένηση από την Πέμπτη, σύμφωνα όμως με νέα προγνωστικά στοιχεία πιθανώς να υπάρξει νέα επιδείνωση από την Παρασκευή.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook «τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα έντονα, την τάση αυτό το βαρομετρικό χαμηλό να προσπαθεί να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά στη θαλάσσια έκταση του νοτίου Ιονίου και προς τη δυτική Κρήτη. Εάν επαληθευτούν αυτά τα σενάρια θα πρέπει από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, να οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού».

Επιβαρυμένη η κατάσταση στην Αττική από το πρωί της Τετάρτης

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου.

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης μιλώντας για τη σημερινή εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias που επελαύνει από τα ξημερώματα στην περιοχή της Αττικής σημειώνει πως τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν μέχρι αργά το βράδυ.

«Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, κεντρική – ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησος και πιθανόν Σποράδες, θα δέχονται κατά διαστήματα μεγάλο όγκο νερού» επισημαίνει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολύ ισχυρές καταιγίδες πλήττουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από νωρίς το πρωί σήμερα και τα φαινόμενα θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι και αργά το βράδυ.