Στη μακρινή Σουζούκα η Red Bull κατέκτησε με άνεση ένα ακόμη πρωτάθλημα, το έκτο στην ιστορία της ομάδας!

Η Ολλανδική ομάδα είχε σύμμαχο τον αψεγάδιαστο Μαξ Φερστάπεν, που επέστρεψε στις «άνετες»  νίκες στο ιαπωνικό γκραν πρι,  κατακτώντας την 13η φετινή του νίκη σε 16 αγώνες.

« Η νίκη εδώ είναι κάτι το εξαιρετικό και το μονοθέσιο απέδιδε πολύ καλά με κάθε γόμα ελαστικών. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είμαι περήφανος για όλους όσοι εργάζονται στην πίστα αλλά και στο εργοστάσιο της ομάδας» ανέφερε ο Φερστάπεν λίγο μετά τον τερματισμό του. Η χθεσινή νίκη του Ολλανδού ήταν η 49η  στην καριέρα του, που συνεχίζει ακάθεκτος προς την κατάκτηση του τίτλου.

Τον ακολούθησαν τα δύο μονοθέσια της McLaren με  το Λάντο Νόρις και τον Όσκαρ Πιάστρι που κατέκτησε το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη Formula 1.Η Red Bull Racing κατέκτησε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών της F1 την στιγμή που απομένουν άλλα έξι γκραν πρι. Η Red Bull απέχει από την Mercedes 318 βαθμούς, διαφορά που είναι αδύνατο να καλυφθεί από την γερμανική ομάδα στους εναπομείναντες αγώνες. Ο επόμενος θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου στο Κατάρ εκεί όπου ο Φερστάπεν θα έχει την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής για τρίτη συνεχή χρονιά, εφόσον κερδίσει.