Μια τρυφερή σκηνή ανάμεσα σε έναν αστυνομικό και ένα μικρό κοριτσάκι από τη Σομαλία, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Pasquale κρατά στην αγκαλιά  του ένα προσφυγόπουλο, που έφτασε στη Λαμπεντούζα μαζί με τη μητέρα του, προκειμένου, όπως λέει, να την κάνει να νιώσει ασφαλής.

Στη Λαμπεντούζα έφτασαν την περασμένη εβδομάδα πάνω από 8.500 μετανάστες.

Στο βίντεο δεν ακούγεται τι ακριβώς λέει στο κοριτσάκι ο αστυνομικός αλλά μοιάζει να προσπαθεί να το καθησυχάσει μέχρι που λίγο αργότερα το δίνει στη μητέρα του.

«Φοβήθηκα ότι θα την ποδοπατούσαν»

«Η κίνηση στο λιμάνι ήταν πολύ μεγάλη εκείνη την ημέρα επειδή όλοι προσπαθούσαν να πατήσουν πρώτη το πόδι τους στην στεριά» λέει μιλώντας στο BFMTV ο αστυνομικός που ντάντεψε τη μικρούλα.

«Φοβήθηκα ότι θα την ποδοπατούσαν και την πήρα στην αγκαλιά μου για να την απομακρύνω από το πλήθος. Ήταν το ένστικτό μου» προσθέτει.

«Αυτοσχεδίασα. Είπα στη μητέρα της “δώσε μου την κόρη σου να την πάρω μακριά από το χάος”. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, το έκανα για να την προστατεύσω» συγκινεί.

«Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, δεν έκλαψε, ήταν σαν να με εμπιστευόταν, ήταν πολύ γλυκό» λέει ο αστυνομικός.

Όπως λέει, μαμά και κόρη έφυγαν και δεν τις ξαναείδε. Όμως όταν είδε το βίντεο, συγκινήθηκε και χάρηκε που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει και παραδίδει μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς.