Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, Σπύρος Πασχάλης, μετά τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα και τον σάλο που ακολούθησε.

Σε ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρει ότι «θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος» και ότι ξεκινά έρευνα «ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας».

Η ανακοίνωση της Attica Group

«Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος.

Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις. Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα.

Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας.

Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας».

Σε δεύτερη ανακοίνωση για τον θάνατο του Αντώνη υποχρεώθηκε η Attica Group μετά την κατακραυγή

Δεύτερη ανακοίνωση για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Attica Group, μετά την κατακραυγή.

Η ναυτιλιακή εταιρεία δηλώνει συγκλονισμένη από τα όσα συνέβησαν στο Blue Horizon και εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι διερευνώνται και εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το πλήρωμα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας».