Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα φέρεται να είναι ο αρχηγός της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Ο ισχυρός άντρας της μισθοφορικής ομάδας επέβαινε σε αεροσκάφος που συνετρίβη βορειοδυτικά της Μόσχας την Τετάρτη, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι πίσω από τον θάνατό του βρίσκεται ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Λίγες ώρες μετά από τα δημοσιεύματα που θέλουν νεκρό τον Πριγκόζιν βίντεο με άντρες που ισχυρίζονται ότι είναι μισθοφόροι της ομάδας Wagner απειλούν τον ρώσο πρόεδρο με εκδίκηση, παρόλο που η αιτία της συντριβής δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο η ομάδα φαίνεται να θεωρεί δεδομένο ότι πίσω από το αεροπορικό δυστύχημα βρίσκεται η Ρωσία.

«Εάν οι πληροφορίες ότι ο Πριγκόζιν είναι νεκρός επιβεβαιωθούν θα οργανώσουμε νέα πορεία για τη δικαιοσύνη στη Μόσχα», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail. Πολλοί μιλούν αυτή τη στιγμή για το τι πρόκειται να κάνει η Wagner. Ένα πράγμα μπορούμε να σας πούμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ετοιμαστείτε, ερχόμαστε», αναφέρουν οι μισθοφόροι της Wagner.

Το βίντεο με τη συντριβή του αεροσκάφους

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy συνετρίβη καθ’ οδόν από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη στην περιοχή Tver, κοντά στο χωριό Kuzhenkino.

Στο πλοίο επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες , όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsiya), έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συντριβή.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, σκοτώνοντας και τους 10 επιβαίνοντες.