Συγκλονισμένο είναι το νησί των Φούρνων στην Ικαρία από τον πνιγμό του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη το απόγευμα της Πέμπτης.Το παιδί έφυγε από το σπίτι του για να βρει τον ξάδερφό του με τον οποίον είχαν δώσει ραντεβού για να πάνε στην παραλία. Όμως όταν ο ξάδερφός του έφτασε δεν τον βρήκε και τότε σήμανε συναγερμός. Όλο το νησί αναζητούσε το 11χρονο αγοράκι αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά μια ομάδα ανθρώπων που έπεσε στη θάλασσα, όπως περιγράφει ο δήμαρχος Φούρνος Κορσέων, βρήκε το παιδί «πνιγμένο, δίπλα σε μια σημαδούρα».

Τις τραγικές στιγμές που ακολουθήσαν περιγράφει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ένας από τους πρώτους γιατρούς που παρέλαβαν το άψυχο σώμα του παιδιού: «Εκλήθην στο σημείο και κατά την άφιξη μου διαπίστωσα τον θάνατο του παιδιού το οποίο ήταν άσφυγμο και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μου για τη διαπίστωση του θανάτου και για να ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες».

«Περιμέναμε όλοι ένα θαύμα αλλά δεν έγινε»

«Το βγάλαμε έξω το παιδί, του κάναμε ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς το παιδί είχε φύγει. Πανικός. Όλοι κλαμένοι και με αγωνία, περιμέναμε μήπως γίνει κάποιο θαύμα. Δυστυχώς θαύμα δεν έγινε» λέει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Φούρνων Κορσεών, μιλώντας στον Alpha και περιγράφοντας και εκείνος τις τραγικές στιγμές.

Στη Σάμο η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 11χρονου

Στη Σάμο μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή, η σορός του 11χρονου γιου του ηθοποιού, Οδυσσέα Σταμούλη που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στους Φούρνους.

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει στη Σάμο, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού.