Νέα στοιχεία έρχονται στο φως στην υπόθεση δολοφονίας – αυτοκτονίας που συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη, το πρωί του Σαββάτου (5/8).

Μία διακεκριμένη ογκολόγος, ονόματι Κρίσταλ Κασκέτα πυροβόλησε και σκότωσε το μωρό της και έπειτα με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Λίγα 24ωρα μετά το τραγικό συμβάν, η Αστυνομία αποκάλυψε πως παρόντες στο σπίτι ήταν οι γονείς της 40χρονης επιστήμονα, ενώ ο άντρας της απουσίαζε.

«Κάποιος από το εσωτερικό του σπιτιού κάλεσε το 911», δήλωσε αστυνομικός στο NBC News για να συνεχίσει: «Ο άνθρωπος αυτός άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό, αλλά νόμιζε ότι κάτι είχε πέσει. Στη συνέχεια άκουσε τον δεύτερο πυροβολισμό πριν προλάβει να φτάσει στο δωμάτιο για να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν εντάξει και βρήκε την πόρτα κλειδωμένη. Έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τη γιατρό και το μωρό της νεκρούς. Γνωρίζουμε, 100%, χωρίς αμφιβολία, ότι επρόκειτο για δολοφονία-αυτοκτονία».

Τι αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωση της

Σύμφωνα με τη New York Post, οι αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, ότι «Από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι στις 7:00 π.μ., η Κρίσταλ Κασκέτα μπήκε στο δωμάτιο του παιδιού της το πυροβόλησε και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό της».

Το περιστατικό συνέβη στην οικία της οικογένειας στο οποίο η γιατρός ζούσε με το παιδί και τον 37χρονο σύζυγο της Τιμ Τάλτι. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρονών ήταν το παιδί, αλλά από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι το μωρό γεννήθηκε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με γείτονα της οικογένειας  Αστυνομία και ασθενοφόρο είχαν κληθεί τουλάχιστον δύο φορές στο σπίτι της μέσα στο φετινό καλοκαίρι, χωρίς να έχει γίνει σαφής ο λόγος.

«Μέσα στο καλοκαίρι ασθενοφόρα και αστυνομικοί είχαν έρθει δύο, ίσως τρεις φορές αυτό το καλοκαίρι. Τουλάχιστον δύο φορές», θυμήθηκε ο γείτονας Μπομπ Στιούαρτ, 71 ετών, ο οποίος ζει κοντά στο σπίτι της 40χρονης γιατρού. «Είδα την αστυνομία και τα ασθενοφόρα να φτάνουν».

Οι γείτονες είπαν ότι το ζευγάρι ήταν πολύ καλοί άνθρωποι αλλά εξαιρετικά κλειστοί – σε σημείο που δεν είχαν καταλάβει ότι η Κασκέτα ήταν έγκυος. «Πολύ κλειστοί άνθρωποι, εσωστρεφείς», είπε ο γείτονας. «Ήρθαν και συστήθηκαν όταν μετακόμισαν πριν από δύο χρόνια περίπου, και μετά δεν ξανακούσαμε νέα τους. Δεν ξέραμε καν ότι ήταν έγκυος».

Ένας άλλος γείτονας δήλωσε ότι ξύπνησε από την φασαρία που άκουσε το πρωί του Σαββάτου.

«Ο σκύλος μας ο Μπρούνο άρχισε να τρελαίνεται στις 6:45. Ξύπνησα, ο σκύλος είχε φρικάρει και σκέφτηκα ότι έπρεπε πραγματικά να βγει έξω, οπότε τον έβγαλα βόλτα και τότε ήταν που εμφανίστηκε η αστυνομία, το ασθενοφόρο. Ήταν πολύ καλοί άνθρωποι, πολύ ευχάριστοι, και μετακόμισαν εδώ πριν από δύο χρόνια περίπου, και τους έχω δει ίσως δύο φορές από τότε», είπε για τη Δρ. Κασκέτα και τον σύζυγό της. «Είναι φρικτό. Πώς μπορεί να συνεχίσει να χάνει όλη την οικογένειά του με τη μία; Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό; Είναι απίστευτο».

Λίγα λόγια για την ογκολόγο

Η δρ. Κρίσταλ Κασκέτα αποφοίτησε από το Albany Medical College, σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Mt. Sinai, όπου της είχε απονεμηθεί βραβείο για τη συμπόνοια και τη συμπαράσταση που έδειχνε όταν αντιμετώπιζε ασθενείς.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Ιατρική Σχολή Hofstra North Shore LIJ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Shore, όπου πήρε παρόμοιο βραβείο. Στο Mt. Sinai, η δρ Κασκέτα ειδικεύτηκε στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.

Τέλος, η δρ. Κασκέτα παντρεύτηκε το 2019 στο Μπρούκλιν με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας πρωτεϊνούχων ράβδων Talty Bar. Στον ιστότοπο της εταιρείας αναφέρεται ότι η Κασκέτα χρησιμοποίησε το ιατρικό και επιστημονικό της υπόβαθρο για να δημιουργηθεί το προϊόν.

Τι αναφέρει ο ιστότοπος των Talty Bars για την ογκολόγο

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται πιο κοντά στην Κρίσταλ θα σας πουν ότι το να είναι γιατρός είναι στο DNA της», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Talty Bars. «Η ίδια η Κρίσταλ θα σας πει ότι ήθελε να γίνει γιατρός από τότε που θυμάται τον εαυτό της- ότι ακόμη και ως παιδί την έβρισκε κανείς να τυλίγει τις κούκλες της με γάζες.

Όταν η Κρίσταλ ήταν στην 8η δημοτικού, η καλύτερη φίλη της μητέρας της πέθανε από καρκίνο του μαστού. Ήταν αυτό το γεγονός που άλλαξε τη ζωή της και βοήθησε την Κρίσταλ να αποφασίσει ότι η Ιατρική Ογκολογία θα ήταν η ειδικότητά της.

Η Κρίσταλ είναι μανιώδης δρομέας και λάτρης της γυμναστικής, η οποία κατανοεί τις ανάγκες για καθαρά και νόστιμα προϊόντα. Είναι τιμή μας να έχουμε μια τόσο εξαιρετική γυναίκα ως μέλος της οικογένειας του Talty Bar».