Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Mark Margolis, ο οποίος έγινε γνωστός για τον ρόλο του ως ο πρώην βαρόνος των ναρκωτικών Hector Salamanca στο Breaking Bad και στο Better Call Saul.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο Margolis πέθανε στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης μετά από σύντομη ασθένεια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Η σύζυγός του, Ζακλίν, και ο γιος του, Μόργκαν, βρίσκονταν στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης αυτής μάχης.

Ο Margolis, ο οποίος κάποτε περιέγραψε τον εαυτό του ως «ηθοποιό-εργάτη», είχε ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των Scarface, Ace Ventura και The Wrestler.

Ωστόσο, Salamanca, ο Margolis έγινε γνωστότερος στο ευρύτερο κοινό.

Ο ρόλος του στο Breaking Bad και το Better Call Saul

Στο Breaking Bad, ο Salamanca ήταν ένας αγανακτισμένος πρώην βαρόνος ναρκωτικών, ο οποίος επικοινωνούσε μόνο με τη χρήση ενός χάλκινου κουδουνιού που ήταν προσαρτημένο στην αναπηρική του καρέκλα και τελικά πέθανε με δραματικό τρόπο.

Το 2012 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Emmy ως εξαιρετικός καλεσμένος ηθοποιός σε δραματική σειρά.

Ποιος ήταν ο Mark Margolis

Ο Margolis γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1939. Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε κοντά στη Στέλλα Άντλερ και ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή.

Το Deadline ανέφερε ότι ο Margolis εμφανίστηκε σε περισσότερα από 50 off-Broadway θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του Bernie Madoff σε μια περιφερειακή παραγωγή του Imagining Madoff το 2010.

«Ήταν μοναδικός στο είδος του. Δεν θα ξαναδούμε όμοιούς του», ανέφερε σε δήλωσή του ο Robert Kolker, μάνατζερ του Margolis. «Ήταν ένας πολύτιμος πελάτης και ένας φίλος ζωής. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα».

Έκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη στο «X-rated The Opening of Misty Beethoven» το 1976, ενώ στη συνέχεια είχε μικρούς ρόλους στα «Going in Style», «De Palma’s Dressed to Kill» και «Arthur».

Συμμετείχε επίσης, στις ταινίες The Cotton Club, The Secret of My Success, 1492: Conquest of Paradise, I Shot Andy Warhol, Absolute Power, The Thomas Crown Affair, End of Days, The Tailor of Panama, Hardball, Gone Baby Gone, Defiance και Stand Up Guys.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Hector «Tio» Salamanca στο «Breaking Bad», τον Μάρτιο του 2009 στο δεύτερο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να υποδυθεί ξανά τον ίδιο χαρακτήρα στο prequel του «Breaking Bad», «Better Call Saul».