Εντός της ημέρας αναμένεται συγγενείς και φίλοι να πουν το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά, ο οποίος έχασε την ζωή του όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος που επέβαινε μαζί με τον συνάδελφο του Περικλή Στεφανίδη, συνετρίβη στην Κάρυστο.

Η κηδεία του πιλότου που είχε καταγωγή από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου, θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου, στις 11 το πρωί της Παρασκευής, ενώ το παρών αναμένεται να δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Βουλή υιοθέτησε το παιδί του Χρήστου Μουλά

Στην υιοθεσία του αγέννητου παιδιού του αδικοχαμένου Σμηναγού Χρήστου Μουλά θα προβεί η Βουλή σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της, Κωνσταντίνου Τασούλα. Η σύζυγος του Χρήστου Μουλά διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια αποφασίστηκε η Βουλή να «υιοθετήσει» το αγέννητο αυτό παιδί. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τηλεφώνησε στον κ. Τασούλα ώστε να διερευνήσει την δυνατότητα αυτήν.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε αμέσως και αναφέρθηκε στο θέμα αυτό στην Ολομέλεια που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η Βουλή, στηρίζει οικονομικά τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας έως τα 25 έτη τους με ένα συμβολικό ποσό που καταβάλλεται ετησίως.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Περικλή Στεφανίδη

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο Κιλκίς για να πουν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε την ζωή του στην μάχη κατά των πύρινων μετώπων στην Κάρυστο.

Η σορός του Ανθυποσμηναγού έφτασε λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλιό Αγιονέρι στο Κιλκίς. Η οικογένεια του ανθυποσμηναγού βρίσκόταν στον Ιερό Ναό, κρατώντας φωτογραφίες του, ενώ ο πατέρας του κρατούσε, το επίσημο ξίφος που είχε ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ από νωρίς πολυπληθές άγημα από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και μπάντα, έφτασαν έξω από τον Ιερό Ναό για να αποδώσουν και αυτά τιμές. Οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούν πένθιμα και ακούγονται σε όλο το χωριό, τόπο καταγωγής του πατέρα του και μέρος όπου ο 27χρονος πέρασε μέρος των παιδικών των χρόνων.

Απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους

Το παρών στην τελετή μνήμης, για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Νίκος Δένδιας παραχώρησε ομιλία μετά την λήξη της τελετής, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως «με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου».

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή»

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».