Για διοχέτευση εμπιστευτικών πληροφοριών κατηγορείται στις ΗΠΑ ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Τζο Λιούις, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Η Νότια Περιφέρεια της Νότιας Υόρκης απήγγειλε κατηγορίες κατά του Λιούις αφού φαίνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος καταχραζόταν για χρόνια τις προσβάσεις του σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών «και παρείχε επανειλημμένα εμπιστευτικές πληροφορίες στους ερωτικούς του συντρόφους, τους προσωπικούς του βοηθούς, τους ιδιωτικούς του πιλότους και τους φίλους του», ανέφερε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ντέιμιαν Γουίλιαμς, κάνοντας λόγο για «θρασύτατο σχέδιο» του Λιούις που είχε στήσει ολόκληρο σύστημα τέτοιων συναλλαγών.

«Ο Τζο Λιούις είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, αλλά, όπως ισχυριζόμαστε, χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες ως μέσο για να αποζημιώσει τους υπαλλήλους του ή για να κάνει δώρα στους φίλους και τους ερωτικούς συντρόφους του», δήλωσε ο Γουίλιαμς. «Αυτό είναι κλασική εταιρική διαφθορά. Είναι εξαπάτηση και είναι ενάντια στο νόμο, νόμους που ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι», πρόσθεσε.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του Λιούις

Για «κατάφωρο σφάλμα κρίσης» κάνει λόγο ο δικηγόρος του Λιούις Ντέιβιντ Ζόρνοου, ενώ χαρακτήρισε τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο ως έναν άνθρωπο με άψογη ακεραιότητα και τεράστια επιτεύγματα», σύμφωνα με το NBC News.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Λιούις έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες και τόνισε ότι θα τον υπερασπιστεί με πυγμή στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Λιούις φτάνει τα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τότεναμ, σύμφωνα επίσης με το Forbes, είναι η ένατη ομάδα σε αξία στον κόσμο αφού υπολογίζεται ότι για την αγορά της θα έπρεπε κανείς να ξοδέψει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.