Ανείπωτος είναι ο πόνος για την οικογένεια της 36χρονης, η οποία λίγες ώρες μετά τη γέννα εξέπνευσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, για τον θάνατο της γυναίκας βρίσκεται σε εξέλιξη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναμένεται σε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες. Το βρέφος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης που έκανε την νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 36χρονης μιλώντας στο neakriti.gr, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν μακροσκοπικά ευρήματα που να δικαιολογούν τον θάνατο. Θα γίνει μικροσκοπικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να βγουν μετά από δύο-τρεις εβδομάδες».

Η νεκροψία-νεκροτομή διενεργήθηκε, μάλιστα, παρουσία δύο τεχνικών συμβούλων, της οικογένειας και του γιατρού του Νοσοκομείου Χανίων.

«Ήταν ένας άγγελος»

«Δεν ξέρουμε τι έγινε», δηλώνει συγκλονισμένος ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

«Η γυναίκα μου ήταν ένας άγγελος», λέει με δάκρυα στα μάτια, την ώρα που ψάχνει να βρει τι έφταιξε και αποχαιρέτησε για πάντα τη μητέρα του παιδιού του. «Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ο λόγος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ήταν κάτι το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς μέχρι στιγμής τι έγινε», δήλωσε συντετριμμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ήταν μία γυναίκα η οποία πέρασε μια άριστη εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα. Έφτασε στο σημείο να γεννήσει φυσιολογικά, στο σημείο που το μωρό ήταν έτοιμο, το κεφαλάκι του να βγει έξω και να κολλήσουμε εκεί πέρα. Κι από εκείνο το σημείο να έρθουν όλα τούμπα και να χάσει την ζωή της αυτή και το μωρό τώρα να μην ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι», προσθέτει.

Όσον αφορά το παιδί τους, τονίζει πως είναι με φαρμακευτική αγωγή. «Έχει ένα τρέμουλο… Ευτυχώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι εξετάσεις είναι θετικές. Η γυναίκα μου ήταν ένας άγγελος και φαίνεται ο Θεός παίρνει νωρίς τους αγγέλους».

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα, που εισήχθη το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, γέννησε με φυσιολογικό τοκετό χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα παρουσίασε επιπλοκή και εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από τη στιγμή της εισαγωγής της, η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της ήταν ραγδαία… Η μάχη που έδωσε για τη ζωή της κράτησε μόλις λίγες ώρες, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους.