Τέλος στα σενάρια για πιθανή άφιξη του στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, έβαλε ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, μιας και ο Ισπανός MVP του Eurobasket 2022 ενημέρωσε την ACB πως θέλει να γυρίσει να αγωνιστεί στην Ισπανία.

Ο 29χρονος Φόργουορντ έχοντας μείνει ελεύθερος από τους Νιού Όρλεαν Πέλικανς, εξετάζει τις επιλογές του για την συνέχεια της καριέρας του και ενώ όλα έδειχναν πως θα ψάξει για ακόμη ένα καλό συμβόλαιο στο NBA, ο ίδιος ο παίκτης έκανε φανερή την πρόθεσή του να αγωνιστεί στην ισπανική λίγκα.

Μετά από 7 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη, υπάρχει για τον παίκτη ενδιαφέρον από ομάδες της Euroleague, όπως ο Παναθηναϊκός, με τον Αταμάν να θέλει διακαώς τον Ερνανγκόμεθ για την frontline, αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης που βλέπει τον Έντι Ταβάρες να είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για Αμερική για λογαριασμό των Μπλέιζερς και βλέπει στο πρόσωπο του Ισπανού ψηλού τον αντικαταστάτη του θηριώδη σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ο Ισπανός είναι ακόμη μία περίπτωση παίκτη που δεν προχώρησε για τον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι και ο Τούρκος προπονητής είναι σε… αναμμένα κάρβουνα και εξετάζει τις εναλλακτικές του.

Η Ρεάλ έχει τα δικαιώματα του Ερνανγκόμεθ στην Ευρώπη και αν τελικά κάνει πράξη τα λόγια του προς την ισπανική λίγκα, θα φορά τα «λευκά» της «Βασίλισσας» από την επόμενη σεζόν.

Την περσινή σεζόν στους Πέλικανς είχε μειωμένο χρόνο συμμετοχής και σε 12.1 λεπτά είχε κατά μέσο όρο, 6.9 πόντους και 4.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.