«Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές», ήταν το πρώτο σχόλιο στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με επιστολή του έκανε γνωστό, νωρίτερα την Τετάρτη, ότι παραιτείται από τα όργανα του κόμματος και από το ίδιο το κόμμα για λόγους «αμιγώς πολιτικούς». Όπως ανέφερε ο ίδιος, είχε ήδη ενημερώσει με «εμπιστευτική επιστολή» τον πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν «παράδοξη αυτή την επιλογή αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από δέκα ημέρες έδινε τη μάχη των εκλογών στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας», ενώ επισημαίνουν ακόμα ότι η επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη παραδόθηκε σε έντυπη μορφή και μάλιστα αφότου ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δημοσιοποιήσει την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη.