Tη βεβαιότητά του ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης της μικρής Τζωρτζίνας διατύπωσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Κωνσταντίνος Τζιούβας , Επιμελητής Α.Παιδίατρος Εντατικολόγος στη ΜΕΘ Παίδων, ο οποίος εξετάστηκε στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο μάρτυρας, όπως και άλλοι συνάδελφοί του που έχουν εξεταστεί στη δίκη αφιέρωσε ξεχωριστό κεφάλαιο στη συμπεριφορά της κατηγορούμενης από την επαφή που είχε μαζί της , όταν της ανακοίνωσε πως και το τρίτο παιδάκι της έφυγε από τη ζωή, λέγοντας πως η μητέρα της Τζωρτζίνας εκείνη τη στιγμή δεν έδειξε το συναίσθημα που περίμενε και πως ήταν στρεσαρισμένη.

Ο κ. Τζιούβας απαντώντας σε ερωτήσεις του δικαστηρίου είπε πως αμέσως από τη στιγμή που μπήκαν στο θάλαμο άρχισαν να χορηγούν αδρεναλίνη ανά πέντε λεπτά, προσθέτοντας πως οι πρώτες τέσσερις δόσεις ήταν έτοιμες και στη συνέχεια άνοιξαν το βαλιτσάκι.

«Η έτοιμη αδρεναλίνη είναι έκτος από το βαλιτσάκι. Όταν τελειώσει η έτοιμη, ανοίγουμε το βαλιτσάκι» κατέθεσε ο μάρτυρας διευκρινίζοντας πως  κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης έδωσαν στη Τζωρτζίνα μόνο ροκουρόνιο.

Στην πρώτη του επαφή με τη Ρούλα Πισπιρίγκου όταν την ενημέρωσε πως το παιδάκι της δεν ανταποκρίνεται ο μάρτυρας είπε πως του έκανε εντύπωση η «τεχνική ερώτηση» που του έκανε η κατηγορούμενη.

«Ήταν έξω από δωμάτιο. Βγήκα, μίλησα με κυρία Πισπιρίγκου και της είπα πως το παιδί έχει φύγει από τη ζωή και μου είπε να προσπαθήσουμε γιατί στην Πάτρα έκαναν 55 λεπτά.

Με ρώτησε εάν δουλεύει ο βηματοδότης, νομίζω μίλαγε με τον κ. Παπαγιάννη εκείνη την ώρα. Μου έκανε εντύπωση. Αυτή ήταν μία τεχνική ερώτηση. Συνήθως οι άνθρωποι σε αυτές τις  περιπτώσεις, είτε κλαίνε, καταρρέουν, είτε γίνονται επιθετικοί.

Η κατηγορούμενη απλά μου είπε εάν δουλεύει ο βηματοδότης» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας .

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας σχετικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν αφού ενημερώθηκε πως έχασε και το τρίτο της παιδί.

Πρόεδρος : Κάπου λέτε πως ήταν στρεσαρισμένη κατηγορούμενη, τι σημαίνει για εσάς αυτός ο όρος; Περιγράψτε πως ήταν, τι έκανε;

Μάρτυρας : Αυτήν την αντίληψη μου έδωσε. Ήταν πολύ ευγενής. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως δεν έδειξε το συναίσθημα που περίμενα να δω.

Πρόεδρος : Όταν την ενημερώσετε πως το τελευταίο παιδί κατέληξε, τι έκανε;

Μάρτυρας : Ήταν σε στρες, φαινόταν.

Ο εντατικολόγος απαντώντας σε ερωτήσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν τον Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος σήμερα έδωσε το παρόν στη δίκη είπε πως όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται καταγράφονται. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταγράφηκε κάποιο φάρμακο διότι δεν χρησιμοποιήθηκε».

Καταιγιστικές ερωτήσεις στον μάρτυρα υπέβαλε και ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Αλ. Κούγιας: Έχετε καταλήξει από τι υπέστη ανακοπή το παιδί;

Μάρτυρας : Δεν γνωρίζω.

Αλ. Κούγιας : Γνωρίζετε πως έχει αποδοθεί κατηγορία στην κατηγορουμένη πως ευθύνεται για θάνατο με χορήγηση κεταμίνης;

Μάρτυρας : Ναι.

Αλέξης Κούγιας : Πως θα μπορούσε να την χορηγήσει;

Μάρτυρας : Να κάνω υπόθεση;

Αλ. Κούγιας : Έχετε μάθει τι ποσότητας κεταμίνης βρέθηκε ;

Μάρτυρας :  Όχι.