Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές να κατηγορείται πλέον και για ανθρωποκτονία.

Οι Αρχές κατέληξαν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας, που έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για αρπαγή, είναι το πρόσωπο που δολοφόνησε την άτυχη 27χρονη στις Αλυκές της Κω.

Τα στοιχεία που έδεσαν την υπόθεση

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση κατάφεραν να πάρουν στην κατοχή τους βίντεο που αποτυπώνει τις κινήσεις του 32χρονου, αλλά και της 27χρονης, τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά τη δολοφονία της νεαρής Πολωνής.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα με κατεύθυνση προς το σημείο που η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή.

Το βίντεο επιβεβαιώνει έτσι και όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο συγκάτοικος του 32χρονου, που είπε ότι ζήτησε από τον Μπαγκλαντεσιανό να αποχωρήσει μαζί με την νεαρή κοπέλα.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο βίντεο, δείχνει στους αστυνομικούς ότι η δολοφονία της Αναστάζια έγινε σε εξωτερικό χώρο και πιθανότατα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας ή αρκετά κοντά.

Οι κινήσεις μετά τη δολοφονία

Οι αστυνομικοί που παρακολούθησαν τις κινήσεις του 32χρονου, όπως καταγράφονται στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, εντοπίζοντας σημεία που «επιβεβαιώνουν» την ενοχή του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο Μπαγκλαντεσιανός να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά –πάλι μόνος του- τα ξημερώματα.

Μίλησε το κινητό του δράστη

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις του 32χρονου από την ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου, τόσο του ίδιου όσο και της 27χρονης Αναστάζια.

Ειδικότερα, το στίγμα από το κινητό του 32χρονου δείχνει ότι έκανε διάφορες κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή για να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της Αναστάζια.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εξέτασαν το κινητό του θύματος διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε προλάβει να σβήσει σημαντικά δεδομένα, όπως προσωπικά στοιχεία και κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της, πριν βγάλει την κάρτα SIM και το πετάξει σε ένα σπίτι στην περιοχή.

«Δεν γνωρίζουμε αν τη βίασε»

«Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό και από τα μηνύματα που πήραμε σήμερα από το κινητό, προσπαθούμε να δούμε εάν έγινε κάποια στάση πριν το σημείο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας. Όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση δεν έχουμε ακόμα εικόνα από την ιατροδικαστική έκθεση» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο MEGA.

«Δεν ξέρουμε ακόμα εάν έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε η κοπέλα, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως είτε προσπάθησε να τη βιάσει είτε τελικά τα κατάφερε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως η Αναστάζια συνάντησε για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές και δεν φαίνεται από το κινητό της κοπέλας να είχαν στο παρελθόν επικοινωνία.

«Υπάρχει μία επικοινωνία με τον σύντροφό της λίγο αφότου έφτασε στο σπίτι του 32χρονου. Φαίνεται πως η κοπέλα ανησυχεί και επικοινωνεί με τον σύντροφό της για να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε από την αρχή συγκεκριμένα πράγματα ως προς τις κινήσεις του, τα οποία δεν προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Ο συγκάτοικος του έχει βοηθήσει πάρα πολύ την έρευνα των Αρχών. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν τη δικογραφία, που έφτασε σήμερα στον εισαγγελέα. Αφορούν τόσο τα κινητά θύτη και θύματος και όσο και τα αποτέλεσμα γενετικού υλικού».