Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξιχνίασης της δολοφονίας της 27χρονης από την Πολωνία που μετά από 6 ημέρες αναζητήσεων εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές στην Κω το απόγευμα της Κυριακής.

Αν και οι Αρχές εξετάζουν ως βασικό ύποπτο τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές οι κατηγορίες για τις οποίες κρατείται είναι της αρπαγής της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση αφού ο ίδιος ομολόγησε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη.

Για την ώρα δεν υπάρχει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Δεν υπάρχει ομολογία

Ο 32χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με την εξαφάνιση της 27χρονης που τελικά βρέθηκε δολοφονημένη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα που αποχώρησε από την ανακρίτρια όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί δεν είχε ενημερωθεί ότι η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή. Ίσως όταν μάθει τις εξελίξεις αλλάξει στάση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα έρευνες «δείχνουν» τον 32χρονο για την εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο όσο δεν υπάρχει ομολογία το θρίλερ συνεχίζεται.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στη Ρόδο τα στοιχεία που προέκυψαν δεν φαίνεται να ήταν ικανά να «δείξουν» τον δράστη της δολοφονίας, αφού η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Σε άσχημη κατάσταση η σορός – Δύσκολη η νεκροψία

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται ως αιτία θανάτου η ασφυξία χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το μέσο με το οποίο προκλήθηκε. Αν δηλαδή ο δράστης στραγγάλισε με τα χέρια του την άτυχη κοπέλα ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όργανο, όπως π.χ. κάποιο σχοινί.

Επίσης δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αν είχε 27χρονη είχε βιαστεί ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι αργά το πρωί της Τρίτης χωρίς να είναι δυνατός ο πιο ακριβής προσδιορισμός.

Πλέον περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν από νύχια

Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου εξετάζονται τα ευρήματα στη σορό της 27χρονης, όπως η σακούλα που ήταν μέσα και το σεντόνι που ήταν τυλιγμένη.

Γιατί πήγε στο σπίτι του 32χρονου

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που εξετάζονται είναι γιατί πήγε στο σπίτι του 32χρονου η άτυχη κοπέλα. Η έρευνα φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αφορμή ήταν η προμήθεια κάνναβης από τον 32χρονο.

Εκεί φαίνεται η 27χρονη κάποια στιγμή ένοιωσε απειλή και έστειλε μήνυμα στον 28χρονο σύντροφό της με το σημείο που του ζητούσε να πάει να την πάρει αλλά αυτός δεν την βρήκε ποτέ και ξεκίνησε να την αναζητά.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών τις τελευταίες ώρες μπήκαν και τα κινητά τηλέφωνα της 27χρονης, του 28χρονου συντρόφου της και του 32χρονου.

Κάποια μηνύματα που εντοπίστηκαν προκάλεσαν απορίες για τις σχέσεις του ζευγαριού το τελευταίο διάστημα και για το κατά πόσο ο 32χρονος ήταν γνωστός τους και είχαν επαφές μαζί του και στο παρελθόν.

Για τον λόγο αυτό ο 28χρονος σύντροφος της Αναστάζια έδωσε πολύωρη συμπληρωματική κατάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες ώρες εξαφάνισης της 27χρονης ο φίλος της ήταν μέσα στον ευρύτερο κύκλο των ύποπτων.

Ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρό άλλοθι την ώρα της εξαφάνισης και πλέον δολοφονίας της 27χρονης, όπου εργαζόταν στο ξενοδοχείο. Επίσης όσα έχει καταθέσει έχουν επιβεβαιωθεί και δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ο συνεργός

Οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση εκτός από τον δράστη της δολοφονίας, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει και συνεργός.

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύθηκε πολύ περισσότερο και από το σημείο που βρέθηκε η σορός της 27χρονης αφού θεωρείται σχεδόν αδύνατο να μεταφέρθηκε εκεί από ένα άτομο.

Ως βασικός ύποπτος για τον ρόλο του συνεργού είναι ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Πακιστάν ο οποίος έχει πέσει και σε πολλές αντιφάσεις. Επίσης και σε αυτόν όπως και στον 32χρονου έχουν εντοπιστεί στο σώμα του αμυχές και σημάδια πάλης.

Ωστόσο και για τον συγκάτοικο αναμένονται τα αποτελέσματα από εγκληματολογικά εργαστήριο για να διαπιστωθεί αν θα μπει και αυτός στο κάδρο της εγκληματική ενέργειας.

Προθεσμία πήρε ο 32χρονος

Νωρίτερα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε ο 32χρονος από το Μπαγλαντές που θεωρείται ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 32χρονος θα παραμείνει στα κρατητήρια και θα απολογηθεί την Τετάρτη για την κατηγορία της αρπαγής της.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 32χρονου, ο κατηγορούμενος δεν ξέρει ότι έχει εντοπιστεί η σορός της.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πάντα, όμως, βασικό πρόσωπο στην υπόθεση του θανάτου της 27χρονης θεωρείται ο 32χρονος.

Στην Κω η μητέρα της 27χρονης

Στα δικαστήρια της Κω βρέθηκε η μητέρα της Αναστάζια, η οποία ταξίδεψε στο νησί μαζί με ιδιωτικό ερευνητή, αναζητώντας την κόρη της, αλλά και ο 28χρονος σύντροφός της που ήταν αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Αναχωρούν για την Πολωνία

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι αύριο Τρίτη αναχωρούν από την Κω για την Πολωνία η μητέρα της και ο 28χρονος σύντροφός της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ υπήρξαν συνεννοήσεις και οι δύο να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές προκειμένου να δίνουν άμεσα εξηγήσεις και συνεισφέρουν στην έρευνα όποτε χρειαστεί.