Ο Σύρος πρόσφυγας που μαχαίρωσε έξι άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα μικρά παιδιά, σε ένα πάρκο στο Ανεσί της Γαλλίαςπροφυλακίστηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ο Αμπνταλμασίχ Χ. «δεν θέλησε να μιλήσει» ούτε κατά τη διάρκεια της 48ωρης αστυνομικής του κράτησης ούτε και ενώπιον των δύο ανακριτών.

«Προς το παρόν είναι πρόωρο να αξιολογηθούν τα κίνητρά του» είπε η εισαγγελέας, επισημαίνοντας ξανά ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι η τρομοκρατία ήταν το κίνητρο του δράστη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας 22 ως 36 μηνών, τα οποία συνεχίζουν να νοσηλεύονται αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν χαρακτηρίζεται πια ως κρίσιμη.

Ποιος είναι ο δράστης

Το γαλλικό πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο δράστης είναι συριακής καταγωγής με ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

Ο 32χρονος Σύρος πρόσφυγας επιτέθηκε με στιλέτο πρώτα στα παιδιά και έπειτα, καθώς έτρεχε να διαφύγει, τραυμάτισε έναν ηλικιωμένο άνδρα που έκανε βόλτα με τη σύζυγό του στο πάρκο και ακόμα έναν ενήλικα. Αφού τον μαχαίρωσε μία φορά, αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στα πόδια.

«Έδρασα ενστικτωδώς»: Τι λέει ο «ήρωας με το σακίδιο»

Σε βίντεο από την επίθεση που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ένας νεαρός φαίνεται να παλεύει με τον 32χρονο Σύρο με ένα σακίδιο που φορούσε στην πλάτη και τελικά βοήθησε στη σύλληψή του.

Ο «ήρωας με το σακίδιο» όπως τον αποκαλούν γαλλικά ΜΜΕ, λέει ότι η πίστη του ήταν αυτή που του έδωσε δύναμη να αντιμετωπίσει τον δράστη της επίθεσης,

Ο 24χρονος Ανρί λέει ότι ήταν κοντά στην παιδική χαρά όταν είδε τον 32χρονο να επιτίθεται σε παιδιά μέσα σε καροτσάκι και τη μαμά τους να προσπαθεί να τα προστατεύσει και ένιωσε ότι «ήταν θέλημα θεού να βρεθεί εκεί και να βοηθήσει».

Το σημείο αποκλείστηκε άμεσα από τις Αρχές και επί τόπου βρέθηκαν ασθενοφόρα και μονάδες του στρατού.