Τη διαγραφή του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ ζήτησε ο πρώην υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, με αφορμή τη δράση και τις τοποθετήσεις του με τις οποίες χαρακτηρίζει την μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική.

«Οποιοσδήποτε μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη θα έπρεπε να τεθεί εκτός του κόμματος το οποίο τον έχει στα ψηφοδέλτιά του. Η σωστή εθνική στάση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ήταν να θέσει τέτοιου είδους πρόσωπα έξω από τα ψηφοδέλτιά της», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι είναι χρήσιμο να υπάρχουν στα κόμματα μουσουλμάνοι βουλευτές αλλά «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να μιλά κανείς για τουρκική μειονότητα». Σημείωσε δε, ότι από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας γνωρίζει αυτή τη στάση των στελεχών του, θα έπρεπε να τους θέσει εκτός κόμματος «με μια δραστική παρέμβαση».

Αναφορικά με το ζήτημα του κ. Φίλη είπε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί το κάνουν, αυτά είναι εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το να μιλούν για τουρκική μειονότητα δεν είναι εθνικά αποδεκτό». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα μείζον εθνικό θέμα δεν μπορεί κανείς να το προσπερνά».

«Απαράδεκτες» οι δηλώσεις Πνευματικού

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις Πνευματικού, ο κ. Θεοδωρικάκος τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, σημειώνοντας ότι δεν εκπροσωπούν τη ΝΔ, η οποία με πράξεις έχει αποδείξει ότι η πρώτιστη αξία που υπηρετεί είναι η ανθρώπινη ζωή. Τόνισε ότι η ΝΔ αποδοκίμασε πλήρως τις δηλώσεις του και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτές. «Πώς θα μπορούσαμε να μη τις αποδοκιμάσουμε όταν η ΝΔ έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι για μας η πρώτιστη αξία που υπηρετούμε είναι η ανθρώπινη ζωή; Οι Έλληνες το ένιωσαν με πράξεις, ειδικά τα δύο χρόνια που εκδηλώθηκε η πανδημία του κοροναϊού, όταν δώσαμε μια τεράστια μάχη να στηρίξουμε το ΕΣΥ, να ενώσουμε τους Έλληνες και να μπορέσουμε να περάσουμε απέναντι, με την κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες απώλειες. Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για τη ΝΔ πρώτη προτεραιότητα την επόμενη τετραετία, είπε ο πρώην υπουργός, είναι η ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του ΕΣΥ. «Έγιναν πολλά πράγματα αυτήν την τετραετία, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα ακόμα. Γι’ αυτό και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα την αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας, όπου αναμένεται να προχωρήσουμε σε 10.000 προσλήψεις προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα και η πρωτοβάθμια υγεία και τα νοσοκομεία και μια σειρά προγράμματα όπως το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού “Φώφη Γεννηματά” και το πρόγραμμα “Οίκοθεν”». Θύμισε επίσης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου,  ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης διπλασιάσθηκαν οι μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξήθηκαν οι δαπάνες για την υγεία, «αλλά επειδή υπάρχουν προβλήματα σημαντικά, η ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος μέσα στις 10.000 προσλήψεις που θα γίνουν στην επόμενη τετραετία από τη ΝΔ στο χώρο της υγείας έχει προβλεφθεί και η πρόσληψη 700 διασωστών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι το 2022 είχαμε τις λιγότερες δολοφονίες στη 15ετία και το ποσοστό εξιχνίασης ανήλθε στο 90%. Τόνισε ότι καμιά δολοφονία δεν μπορεί να μείνει ανεξιχνίαστη και αναφέρθηκε και στην περίπτωση Καραϊβάζ για την οποία ήδη υπάρχουν συλλήψεις και βρίσκεται σε τροχιά πλήρους εξιχνίασης. «Οι νόμοι είναι νόμοι, ισχύουν για όλους και πρέπει διαρκώς να εφαρμόζονται», είπε χαρακτηριστικά.