Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η σοκαριστική χθεσινή δήλωση του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς. Ο υποψήφιος βουλευτής τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ μετά από όσα δήλωσε σχετικά με όσους βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, διευκρινίζει ότι οι γιατροί δίνουν μάχη, μέχρι το τέλος, για να σώσουν τη ζωή του ασθενή και να του διασφαλίσουν καλή ποιότητα ζωής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επ’ αφορμής του θέματος, που δημιουργήθηκε λόγω των άστοχων δηλώσεων που έκανε μέλος του και μάλιστα, με υψηλή επιστημονική επάρκεια, διευκρινίζουμε ότι οι γιατροί παρέχουν στον ασθενή, την καλύτερη δυνατή θεραπεία, σε κάθε στάδιο της εξέλιξης της νόσου και δίνουν τη μάχη μέχρι το τέλος, για να σώσουν τη ζωή του.

Ειδικά, μάλιστα για τους ογκολογικούς ασθενείς τελικού σταδίου, θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη επένδυση στο Σύστημα Υγείας, για τη διασφάλιση, καλής ποιότητας ζωής, με την δημιουργία ξενώνων τελικού σταδίου και ανακουφιστικής φροντίδας».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ο γιατρός καταβάλλει προσπάθεια, μέχρι το τέλος, για να διασφαλίσει στον ασθενή, υγεία και μακροζωία. Αξιοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει και του παρέχει τις θεραπευτικές δυνατότητες, που θα κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και θα του προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής».