Τι 30, τι 40, τι 50 για τον Αλόνσο. Ο πιλότος που δείχνει να διανύει τη δεύτερη αγωνιστική του νιότη είναι έτοιμος να σπάσει κάθε ρεκόρ στο ηλικιακό επίπεδο συμμετοχής στην Formula1. Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι πρώην συναθλητές του όπως Πέδρο Ντε Λα Ρόσα, που προβλέπει ότι ο Ισπανός πιλότος δεν θα σταματήσει να τρέχει με τη λήξη του συμβολαίου με τη

 αλλά η μακρόχρονη καριέρα του να συνεχίζεται και μετά το 2024.

Το νέο ελιξίριο που κρατάει τον Φερνάντο Αλόνσο σε τόσο καλή φόρμα και ξεδιπλώνει το ταλέντο του πίσω από το τιμόνι είναι η άπιαστη Aston Martin AMR23, το μονοθέσιο που δείχνει να έχει «ραφτεί» στα μέτρα του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Αν ο Ισπανός αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του και μετά το 2024, τότε θα πλησιάζει σε ηλικία τα 45 χρόνια, όντας ένας από τους γηραιότερους πιλότους της σύγχρονης εποχής στην F1.

Γεννημένος το 1981 τον φετινό Ιούλιο συμπληρώνει τα 42 χρόνια ζωής, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πριν λίγο καιρό ότι δεν γυμνάζεται όπως ήταν στα 23 του χρόνια και στην αρχή της καριέρας ενώ η διατροφή του παραμένει ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ λόγω του απαιτητικού φετινού πρωταθλήματος έχει κόψει αρκετές ημέρες από τις εμβόλιμες διακοπές.  Ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα ανέφερε: “Προσωπικά τον βλέπω να μένει πάνω από δύο χρόνια”. O παλαίμαχος πιλότος ανέφερε επίσης, ότι δεν βλέπει κάποια πτώση στην απόδοση του και ότι θα εγκαταλείψει μόνο όταν ο ίδιος διαπιστώσει ότι έχει πέσει η φυσική του κατάσταση.