Μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα την Κυριακή επί της Μαγιόρκα (3-0), ο Τσάβι αναφέρθηκε στην περίπτωση του πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι, του οποίου το ποδοσφαιρικό μέλλον παραμένει ακόμα αβέβαιο.

Η φημολογία θέλει τον «Pulga» να επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα, να εξετάζει φαραωνικές προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία, ενώ δεν έχουν λείψει και οι αναφορές στο MLS και συγκεκριμένα στην Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο τεχνικός των «Μπλαουγκράνα» ρωτήθηκε (για πολλοστή φορά) μετά τον αγώνα με τους «νησιώτες» αν υπάρχει κάτι νεότερο για την υπόθεση.

«Χωρίς αμφιβολία, ο Μέσι μπορεί ακόμη να μας βοηθήσει. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Έφτασε στο σημείο να γίνει και μέσος. Ίσως να έχασε λίγη από την εκρηκτικότητά του αλλά τον είδαμε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχει χρόνια ακόμη μπροστά του.

Μιλώ πάντα με τον Μέσι. Μίλησα και στον Λαπόρτα και η επιστροφή του είναι κάτι που μου βγάζει νόημα εμένα. Εξακολουθεί να είναι νικητής, ηγέτης και πεινασμένος ποδοσφαιριστής. Είναι τέλειος για το σύστημά μας. Είναι στο χέρι του Λέο, εκείνος είναι που θα αποφασίσει, όλα εξαρτώνται από εκείνον».