Ευχάριστα τα νέα για την 39χρονη ερπετολόγο που πήγε να πιάσει μια οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και τη δάγκωσε. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Η 39χρονη νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου από την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως η 39χρονη κλήθηκε να απομακρύνει οχιά που εντοπίστηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά της να την απομακρύνει τη δάγκωσε.

Αρχικά κατέφθασαν στο σχολείο δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο, ο γιατρός του οποίου, λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε, προχώρησε στη διασωλήνωσή της.

«Ήταν η κακιά στιγμή»

Μιλώντας στο MEGA ο Στέλιος Γερονυμάκης, εθελοντής περίθαλψης ζώων, τόνισε πως όταν εντοπίζει κανείς ένα φίδι θα πρέπει να καλέσει κάποιον ειδικό.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι ειδικοί πάντα φοράνε διπλά γάντια για να προστατευτούν, ενώ έχουν μαζί τους πάντα ένα ειδικό εργαλείο για να απομακρύνουν με ασφάλεια το ζώο.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι ειδικοί πάντα ζητάνε αρχικά φωτογραφία του ζώου για να διαπιστωθεί τι είναι. «Αν είναι οχιά τότε δεν επιχειρούμε», είπε.

«Ήταν η κακιά στιγμή, πραγματικά. Ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε», συμπλήρωσε.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος περίθαλψης ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», έδωσε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο φίδι.

Αρχικά, αποφεύγουμε να έρθουμε σε επαφή με κανένα ζώο, ειδικά εάν δεν έχουμε γνώση επί του θέματος ή δεν έχουμε πάρει συμβουλές ειδικού.

Ιδιαίτερα, συνίσταται να μην ασχοληθούμε καθόλου εάν δεν έχουμε τα κατάλληλα μέσα και γνώσεις για να το απομακρύνουμε. Ακόμα, τόνισε πως θα πρέπει να υπολογίσουμε την οικολογία του ζώου και να δούμε πως συμπεριφέρεται.

Εκείνο που προέχει είναι να θέσουμε σε προτεραιότητα τη δική μας ασφάλεια, καθώς και των γύρω μας, ενώ θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως όλα τα ζώα έχουν μηχανισμούς άμυνας που πρέπει να τους γνωρίζουμε.