Φωτιά σε σακούλες με ναρκωτικά στο μπάνιο του σπιτιού του έβαλε ένας 34χρονος όταν αντιλήφθηκε ότι η αστυνομία ετοιμαζόταν να κάνει έφοδο παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Η επεισοδιακή σύλληψη έγινε χθες το πρωί (25/5) στα Μεσόγεια Αττικής όταν στελέχη της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος μαζί με Εισαγγελέα πήγαν στο σπίτι όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 34 ετών ο άνδρας και 32 ετών η γυναίκα, προκειμένου να γίνει έλεγχος για άλλη υπόθεση άσχετη με ναρκωτικά.

Γέμισε καπνούς από χασίς

Όταν το ζευγάρι αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, η γυναίκα βγήκε έξω πριν γίνει η έφοδος, ενώ ο άνδρας συγκέντρωσε στην μπανιέρα ποσότητες κάνναβης και έβαλε φωτιά γεμίζοντας με καπνούς όλο το σπίτι.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τη φωτιά και κάλεσαν την πυροσβεστική ενώ μπήκαν στο σπίτι για να απομακρύνουν τον άντρα ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του.

Αφού οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά ακολούθησε έλεγχος εντός της οικίας όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε ένα ημιαυτόματο όπλο και ποσότητες ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, σε περιοχή της Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, για εμπρησμό και για απείθεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση έτερης υπόθεσης και αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν την οικία όπου διέμεναν οι ημεδαποί.

Ωστόσο, πριν την είσοδο των αστυνομικών στην οικία, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, εξήλθε από αυτή η ημεδαπή γυναίκα ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η εκδήλωση πυρκαγιάς με έντονη μυρωδιά κάνναβης, γεγονός που οδήγησε στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών, ώστε να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των ενοίκων καθώς και για να μην προκληθούν περαιτέρω φθορές.

Μάλιστα, εντός της οικίας εντοπίσθηκε και ο ημεδαπός άνδρας ο οποίος αρνήθηκε να βγει από αυτήν αντιστεκόμενος σθεναρά στους αστυνομικούς.

Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που πραγματοποίησε κατάσβεση της φωτιάς, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός άνδρας είχε θέσει φωτιά στο χώρο του μπάνιου και συγκεκριμένα σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων εντός της μπανιέρας, οι οποίες περιείχαν ποσότητες κάνναβης.

Συνολικά, από την επακόλουθη έρευνα στην οικία και σε όχημα, καθώς και από την κατοχή του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 10.082,7 γραμμαρίων, μέρος της οποίας βρέθηκε εντός της μπανιέρας και έφερε ίχνη καύσης,

-κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού μεικτού βάρους 212 γραμμαρίων,

-κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 3,5 γραμμαρίων,

-1.530 ευρώ,

-99 σφραγισμένες συσκευασίες ατμίσματος κάνναβης,

-ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο μαύρου χρώματος με γεμιστήρα,

-ρόπαλο baseball,

-φυσίγγιο,

-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

-καταγραφικό μηχάνημα με 4 σταθερές κάμερες καταγραφής, περιστρεφόμενη κάμερα, φορτιστή και 2 τροφοδοτικά,

-κινητό τηλέφωνο και

-Ι.Χ. φορτηγό.

Σημειώνεται ότι, ο ημεδαπός έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, καθώς και για υποθέσεις οπαδικής βίας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.