Λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες, οι υποψήφιοι των κομμάτων προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ο καθένας για το κόμμα του.

Στις συζητήσεις των πολιτών και στις προεκλογικές περιοδείες και επαφές των υποψηφίων ανά την Ελλάδα, κυριαρχούν τα ζητήματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που απαιτούν λύσεις, αλλά και τα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Φυσικά δεν λείπουν και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Έβγαλαν τα… ξίφη

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μίλησαν σήμερα Δευτέρα, ο Γιάννης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με την ΝΔ και η Πόπη Τσαπανίδου, υποψήφια βουλευτή Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν έντονη αντιπαράθεση, τόσο με τις αποκλίνουσες απόψεις τους για το αποτέλεσμα της Κυριακής όσο και για το ενδεχόμενο συνεργασιών, την πραγματική οικονομία και το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.

Η ένταση αυξήθηκε μετά τις αναφορές της Πόπης Τσαπανίδου ότι «δόθηκαν 10 δις απευθείας αναθέσεις και υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη» και ότι στην ΝΔ «υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν λεφτά στην τσέπη τους».

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι: «Είναι διαφορετικό να ελέγχονται άνθρωποι και άλλο να υπάρχουν καταδικασμένοι. Μπορεί να απομακρύνθηκαν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και να ελέγχονται άνθρωποι, αλλά δεν είναι σαν αυτούς που έχουν καταδικαστεί με 13-0 και είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς. Δεν υπάρχει βαρύτερη καταδίκη για δημόσιο λειτουργό από αυτήν για παράβαση καθήκοντος», είπε.