Λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε φρένο σε κάθε σενάριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως η πολιτική του Νίκου Ανδρουλάκη έχει φέρει το κόμμα του πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ που μπατάρει προς ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε έναν Ανδρουλάκη που λέει όχι σε όλα. Είναι ένα new age ΚΚΕ», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Όποιος προσπαθεί τεχνητά να αποκόψει το κόμμα από τον πρόεδρο, μάλλον δεν ξέρει τι γίνεται στη ΝΔ. Είμαστε στοιχισμένοι πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ο ηγέτης που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το κόμμα, δημοσκοπικά δεν έχει πέσει στη δεύτερη θέση», είπε.

Ο Μητσοτάκης δεν είναι λαοφιλής

Από την άλλη η Μάγκυ Δούση, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό αφορούν την οικονομία, τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, ωστόσο η ΝΔ αποφάσισε να ασχοληθεί με την επέκταση του φράχτη του Έβρου, επειδή δεν είχε ατζέντα, όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το εξής πρόβλημα. Καταλαβαίνει ότι δεν είναι λαοφιλής και ότι πριν τις εκλογές δεν είχε πρόγραμμα. Ασχολήθηκε με το να κοστολογεί αυθαιρέτως το δικό μας πρόγραμμα και προσέθετε κάποιες εξαγγελίες για να παρουσιάσει πρόγραμμα πηγαίνοντας προς την κάλπη», σχολίασε και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα εκπροσωπήσει καλύτερα τους μη προνομιούχους.

«Κρεσέντο αλαζονείας και υπεροψίας»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε πως ο λαός έχει την ευκαιρία να αλλάξει το μέλλον του, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με με μία κυβέρνηση που θα ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική, πράγμα που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ.

«Κρεσέντο αλαζονείας και υπεροψίας» σχολίασε ο κ. Κατρίνης τη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «είναι σαφές ότι θέλει να είναι μόνος του να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, να παρακολουθεί όποιους θέλει, να παίρνει αποφάσεις ανεξέλεγκτα».

Οι τουρκικές εκλογές και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Με τις εθνικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, τα βλέμματα είναι στραμμένα και στις εκλογές στη γείτονα χώρα. Ο πρώτος γύρος των τουρκικών εκλογών δεν ανέδειξε νικητή, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να συνεχίζουν τη μάχη τους στο β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στις 28 Μαΐου.

Και οι δύο τους δηλώνουν βέβαιοι για τη νίκη τους στον β΄ γύρο, ωστόσο πως θα μπορούσε το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών να επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαρκόπουλος τόνισε πως οι εκλογές της χώρας μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ώστε ο λαός να δει ποια ηγεσία θέλει για την επόμενη ημέρα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις.

«Το σίγουρο είναι ότι εάν παραμείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα», σχολίασε η Μάγκυ Δούση, η οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή κυβέρνηση που θα μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα θέματα με επιτυχία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες, καθώς η τουρκική πολιτική είναι ενιαία, απομακρύνοντας το σενάριο πως η πολιτική Κιλιτσντάρογλου – εάν αναδειχτεί νικητής των εκλογών – θα διαφοροποιηθεί από εκείνη του Ερντογάν.