Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον άφησαν για λίγο τις πυρετώδεις προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και πήγαν με το μετρό για… μπίρες σε μια παμπ.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας πήραν τη γραμμή Ελίζαμπεθ του μετρό, που πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα Ελισάβετ, συνομίλησαν με πολίτες μέσα στον συρμό και έμοιαζαν αρκετά χαλαροί.

Στη συνέχεια έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την παμπ Dog and Duck στο Σόχο, στην καρδιά της νυχτερινής ζωής του Λονδίνου.

«Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε ο Ουίλιαμ, πίνοντας μια Kingmaker μέσα στην παμπ, σε ερώτηση για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Όταν ρωτήθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις η Κέιτ, είπε: «Θα είναι μια γεμάτη ημέρα. Θα τα καταφέρουμε. Αισθάνομαι ακόμη ότι προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά».

Το Σάββατο η στέψη του βασιλιά Καρόλου

Το Σάββατο, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα ακολουθούν με τη δική τους άμαξα τη χρυσή άμαξα του βασιλιά Καρόλου στην πομπή στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς μεθαύριο Σάββατο, στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, ακολουθώντας ένα τυπικό που χρονολογείται εδώ και μια χιλιετία, με πάνω από 2.220 προσκεκλημένους.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες, καθώς και εργαζόμενοι σε κοινότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Στην τελετή θα παρευρεθούν επίσης νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών.