Με αφορμή το γεγονός πως πάσχει από διαβήτη, ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κουρής μίλησε για το πώς ζει τα τελευταία 37 χρόνια ως διαβητικός, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει.

«Διαγνώστηκα με διαβήτη όταν ήμουν σχεδόν 13 ετών. Είχα πάρα πολλή δίψα, είχα μεγάλη κόπωση, ήμουν πολύ κοντός, πολύ καχεκτικός. Όταν μου είπαν πρώτη φορά ότι θα κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε όλη μου τη ζωή, σοκαρίστηκα.

Έχω περάσει από φάσεις που δεν του έδινα καμία σημασία. Έχω περάσει από φάσεις πολύ βαθιάς κατάθλιψης. Έχω περάσει από φάσεις παραίτησης» σημείωσε αρχικά στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κουρής.

«Δεν πειράζει αν δεν είσαι τέλειος»

«Είμαι 37 χρόνια διαβητικός. Είναι ένα μικρό εμπόδιο που θέλει μια διαχείριση. Όχι αψήφιστα. Να του δώσεις την προσοχή που του αναλογεί. Θέλει δηλαδή και χιούμορ. Θέλει και να μην το παίρνεις πολύ στα σοβαρά. Δεν πειράζει αν το ζάχαρο ανεβοκατεβαίνει. Δεν πειράζει αν δεν έχεις την τέλεια γλυκοζυλιωμένη. Αν δεν είσαι τέλειος», συνέχισε ο Νίκος Κουρής.

«Θέλω να πω, ας χαλαρώσουμε λίγο. Ας φροντίζουμε το ζάχαρό μας για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής και ηρεμίας. Για εμένα το ποιο σημαντικό στο ζάχαρο είναι αυτή η σταθερότητα. Αν αγχωθείς ανεβαίνει. Αν στεναχωρηθείς ανεβαίνει. Αν πονάς σωματικά ή και ψυχικά ανεβαίνει το ζάχαρο», συμπλήρωσε ο Νίκος Κουρής.

«Ζω με τον φόβο του τέλους μου»

Ήταν πριν από λίγες ημέρες που ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Κουρής είχε μιλήσει για τους φόβους του για το τέλος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο MEGA.

«Εγώ ζω μαζί με τον φόβο, έχω εκατομμύρια φόβους. Ζω με τον φόβο της αρρώστιας μου, ζω καθημερινά με τον φόβο του τέλους μου. Επειδή είσαι στραμμένος συνέχεια προς τα μέσα σου, για να ρυθμίσεις την ιστορία του διαβήτη, νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου. Τώρα πλέον έχω μάθει, σαν τεχνική, να δίνω περισσότερο χώρο στους άλλους για να ξεχνάω και τον εαυτό μου και το πρόβλημα μου», είχε εξομολογηθεί.