Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και τα όσα είπε για τον πρωθυπουργό, αλλά και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τροπολογίας για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, σε μία ομιλία του, τα άπαντα των ψεμάτων που εκστομίζει όλη την τετραετία», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι «καταφεύγει σε αλλεπάλληλα ουρανομήκη ψέματα, γιατί δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια που τον συντρίβει ηθικά και πολιτικά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική του θητεία, σημείωσε πως «η αλήθεια των γεγονότων δείχνει πόσο αποτυχημένος πρωθυπουργός υπήρξε».

Και προσέθεσε πως «η αλήθεια των γεγονότων δείχνει ότι δεν έχει τίποτα χρήσιμο να εισφέρει στο αύριο, γιατί υστερεί σε κάθε επίπεδο έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Η επανάληψη δεν μετατρέπει τα ψέματα σε αλήθεια»

«Ο κ. Τσίπρας, στις 21 Μαΐου, θα καταλάβει ότι η επανάληψη δεν μετατρέπει τα ψέματα σε αλήθεια», τόνισε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα καταλάβει ότι απέναντι στην υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού μας, αλλά και την περιφρόνηση της πραγματικότητας, η Ελλάδα θα προχωρήσει τολμηρά, σταθερά, μπροστά».

Ο Γιάννης Οικονόμου έκλεισε με ένα υστερόγραφο την δήλωσή του, τονίζοντας: «Αναμέναμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα συναινούσε στο να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές.

»Δεν το έκανε. Επέλεξε να μην σταθεί απέναντί τους. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Τον αφήνουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών».