Ο Σταύρος Μάνταλος παραχώρησε συνέντευξη και προχώρησε σε απίστευτες αποκαλύψεις, δίνοντας στεγνά τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο, για όσα συνέβησαν με τους Πολωνούς διαιτητές στο αεροδρόμιο, μια μέρα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη.

Ο διαιτητής που τελικά σφύριξε το ματς στην «Opap Arena» ήταν τελικά και ο άνθρωπος που υποδέχτηκε τους Πολωνούς ρέφερι στο αεροδρόμιο. Το ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι πως είναι και εκείνος που ενημέρωσε τους αρμόδιους μια μέρα πριν γνωρίζοντας ακριβώς τι έχει γίνει.

Ο Μάνταλος στις δηλώσεις του πήρε αποστάσεις από τον Στιβ Μπένετ και από τους χειρισμούς του και επί της ουσίας έδωσε μια συνέντευξη που μέσα στη διάθεση του να πει πολλά, εκθέτει τους πάντες και κυρίως τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, αλλά και τον ρέφερι που τελικά ορίστηκε για να διευθύνει την αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σταύρος Μάνταλος στο «Open»:

«Το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 10:30, παρότι ειχε φτάσει το αεροπλάνο, υπήρξε καθυστέρηση σχετικά με την έξοδο των διαιτητών. Η ΚΕΔ έχει πει στον Διαμαντόπουλο να είναι και ο συνοδός της διαιτητικής ομάδας και να τους περιμένει στο αεροδρόμιο και να τους πάει στο αεροδρόμιο μετά το ματς. Με πήρε τηλέφωνο το βράδυ και μου είπε ότι είχαμε ένα περιστατικό και πρέπει να το γνωρίζω.

Δύο επιβάτες της ίδιας πτήσης διαμαρτυρήθηκαν, συνεπλάκησαν με τους διαιτητές. Ήρθε η αστυνομία προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση, τους ζητήθηκε να γίνει κάποια μήνυση. Με τον χειρισμό του Διαμαντόπουλου ηρέμησαν τα πράγματα. Πήγαν στο βαν για να οδηγηθούν στο ξενοδοχείο. Οι επιβάτες ισχυρίζονταν μεθυσμένοι και ότι είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκόολ μέσα στο αεροπλάνο.

Ειπώθηκαν και άλλα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται. Ο Διαμαντόπουλος το επιβεβαιώσει ότι υπήρχε μία αναταραχή καθώς χρειάστηκε να πάει στον χώρο των αποσκευών για να δει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αναταραχή. Ήταν πολύ αναστατωμένοι και έλεγαν συνέχεια ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά και πώς προσκλήθηκε η ιστορία από την αρχή.

Ο Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι η κατάστασή τους δεν ήταν η πρέπουσα. Δεν μπορεί να ήξερε αν ήταν μεθυσμένοι ή όχι και με ενημέρωσε κατευθείαν και μετά εγώ ενημέρωσα τον κ. Μπένετ που είναι υπεύθυνος των ορισμών. Το ίδιο βράδυ δεν έκανε κάτι, βρέθηκε το επόμενο πρωί μαζί τους στο ξενοδοχείο, να δει τη δική τους πλευρά».

Για το τι του είπαν: «Δεν γνωρίζω τι του είπαν ακριβώς αλλά αυτό που γνωρίζω μόνο είναι πώς όταν τελείωσε η συζήτηση τους με πήρε να μου πει ότι θα προβώ σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας, δεν θέλω να ρισκάρω τη συμμετοχή τους γιατί βλέπω τα πράγματα ότι έχουν πάρει τροπή που δεν πρέπει και δεν θα είναι βολική για κανέναν».

Για το ότι δεν μπορεί να κάνει ανάκληση ορισμών χωρίς ΚΑΠ και χωρίς κανονισμό: «Είναι ο υπεύθυνος των ορισμών και δεν μπορώ να γνωρίζω τι εκτίμησε, τι συζήτησε και τι έγινε με την διαιτητική ομάδα και τι θεώρησε ως ρίσκο. Πραγματικά εξεπλάγην όταν μου ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή της διαιτητικής ομάδας και θεωρήσαμε καλό να τον αφήσουμε την επιλογή που ήθελε και να κάνει την αλλαγή».

Για το ότι συμφώνησαν ΑΕΚ και Άρης για την αλλαγή: «Είναι ακριβές ότι και ΑΕΚ και Άρης συμφώνησαν να αλλάξει ο διαιτητής και ο κ. Μπένετ να ορίσει Έλληνα διαιτητή. Υπάρχουν πρωτοκολλημένες αιτήσεις πώς συμφωνούν για να διεξαχθεί ο αγώνας και συμφωνήσαν να ορίσει ελληνική διαιτητική ομάδα. Πρώτα πήρε τη γραπτή αποδοχή των δύο ομάδων. Δεν μπορεί καμία λίγκα και ομάδα να ορίσει στον αρχιδιαιτητή ποιον διαιτητή θα βάλει. Έκρινε πώς κάτι υπήρξε και κάτι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Δεν ξέρουμε που θα φτάσει αυτή η υπόθεση. Θεώρησε ότι δεν πρέπει να ρισκάρει».

Για το αν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο με μεθυσμένους διαιτητές: «Δεν θυμάμαι να έχουν υπάρξει ξανά μεθυσμένοι διαιτητές. Δεν υπάρχει αλκοτέστ στον κανονισμό. Δεν επιτρέπεται αλκόολ, σημαντική θέση παίρνει και η ομοσπονδία και πιστεύω πως θα έχουν πειθαρχικές επιπτώσεις. Η συμπεριφορά δεν ήταν πρέπουσα είτε είχαν καταναλώσει είτε όχι. Άκουσα σε δηλώσεις του διαιτητή να αναφέρει ότι ‘ήθελα να τον σκοτώσω…’ προς τον επιβάτη. Για να το πεις σημαίνει ότι δεν είσαι σε ηρεμία, συνεπώς η συμπεριφορά δεν είναι η σωστή».

Για σκευωρία ή μεθυσμένοι: «Επειδή δεν ήμουν παρών και ούτε να ισχυριστώ ότι υπήρχε μέθη. Λέω και ισχυρίζομαι ότι η συμπεριφορά τους δεν ήταν αυτή που ορίζει η ομοσπονδία κάθε χώρας. Ο διαιτητής πρέπει να προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια πριν και μετά τον αγώνα. Η συμπεριφορά τους ήταν προβληματική στα δικά μου μάτια, αν κατανάλωσαν αλκόολ ή όχι, δεν μπορώ να το ξέρω».

«Γνωρίζουν πολύ καλά οι διαιτητές, ότι μετά τον ορισμό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ακόμα και στο γήπεδο κατά τη διάρκεια στη προπόνηση. Μετά τον αγώνα μπορεί όλοι μας να βγήκαμε και να ήπιαμε ένα ποτό αλλά μετά τον αγώνα. Και αυτό ακόμα και αν τα πηγαίναμε καλά κιολάς γιατί αλλιώς κλεινόμασταν για τρεις μέρες στο σπίτι γιατί δεν μπορούσαμε να κυκλοφορούσαμε».

Αν γνωρίζει τον διαιτητή: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά όπως και τους περισσότερους από αυτούς που έχουν έρθει. Δεν ασχολούμαι με τους ορισμούς της Α’ Εθνικής».

Για το ότι ο Μπένετ τον ανέφερε ως αντιπρόεδρο: «Σωστά το είπε ο κ. Μπένετ και να το λέει και να το ισχυρίζεται. Είναι έτσι. Ο αντιπρόεδρος της διαιτησίας αλλά δεν ασχολείται με τους ορισμούς. Ο κ. Μπένετ με τον ορισμό των διαιτητών και των βοηθών του και ο Ζοάο Κάπελα για τους VAR σε Superleague και Superleague 2. Υπάρχει και ένας τρίτος. Ο Αυστριακός κ. Φριντζ που αναλύει και κάνει τις παρατηρήσεις του και τις δίνει στον κ. Μπένετ.»