Υπέρ του φράχτη στον Έβρο τάσσεται ο πρώην υπουργός Άμυνας επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος τονίζει ότι «καλώς έχει γίνει ότι έχει γίνει στον Έβρο».

Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε τον φράχτη «εργαλείο που βοηθάει στον έλεγχο της κατάστασης».

Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει για τον φράχτη, ότι δεν αποτελεί λύση, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να μένει μακριά από το θέμα και να μιλά για «φράχτες στην αδικία», χωρίς ωστόσο να έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.

Ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο και συγκεκριμένα στα Παραπολιτικά 90.1, ανέφερε πως δεν είναι σωστό να εστιάζουμε στον φράχτη και να θεωρούμε ότι είναι η λύση του προβλήματος, ωστόσο σημείωσε πως είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στον έλεγχο της κατάστασης.

Πώς εξήγησε την ηρεμία των γειτόνων μας

Ο εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μίλησε για την ηρεμία που υπάρχει από την πλευρά των γειτόνων μας, δίνοντας την δική του εξήγηση.

Ο κ. Αποστολάκης είπε πως αυτήν την περίοδο την βολεύει την Τουρκία να χαμηλώσει τους τόνους, καθώς διεκδικεί εξοπλιστικά από τις ΗΠΑ.

Για τις εκλογικές συνεργασίες

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες, απάντησε πως οι θέσεις των κομμάτων δημιουργούν αποστάσεις. Ακόμη τόνισε ωστόσο ότι στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να κάνει αποκλεισμούς και να είναι απόλυτος.

Τέλος, δήλωσε πως κυβερνήσεις συνεργασίας θα προκύψουν από το τι θα πει ο κόσμος.